Mainos

Hautala kiittelee hallitusta rahoitusratkaisusta

Hautalan mielestä oli tärkeää saada Britannian maksupalautusta pienemmäksi ja kokonaisbudjettia suuremmaksi.

Vihreän liiton presidenttiehdokas Heidi Hautala kiittelee hallitusta EU:n rahoitusratkaisusta. Hänen mielestään pääministeri Matti Vanhasen johdolla saatiin aikaiseksi kohtuullinen ratkaisu. Parempaa ratkaisua ei olisi hänen mielestään ollut näköpiirissä.

Hautalan mielestä Suomen strategia oli viisas, kun Luxemburgin puheenjohtajakaudella pantiin kapuloita rattaisiin eikä hyväksytty tuolloista ratkaisuehdotusta. Tärkeää oli hänen mielestään saada tätä kautta Britannian maksupalautusta pienemmäksi ja kokonaisbudjettia suuremmaksi.

Selvää on, että Suomesta tulee nettomaksaja. Rahoitusratkaisu merkitsee myös, että maaseudun kehittämisrahat pienenevät Suomessa. Siksi Hautalan mielestä olisi oikea aika ryhtyä pohtimaan, mihin nämä kehittämisrahat ohjataan.

Yksi keskeinen mahdollinen kohde Hautalalla on luonnollisesti energiantuotanto. Esimerkiksi pellettien tuottaminen on hänen mielestään takuuvarma menestysala. Hän korostaa, että valtiovallan olisi nyt pikaisesti edettävä energiantuotantoon liittyvissä vero- ja muissa ratkaisuissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.