Mainos

Hautala haluaisi jatkoajan viinarajoituksille

Europarlamentaarikko Heidi Hautala haluaa EU:n nostavan alkoholin vähimmäisverokantoja tai sallivan, että Suomi pitää voimassa alkoholin tuontirajoitukset. Vanhat tuontirajoitukset on tarkoitus purkaa ensi vuonna. Viro liittyy saman vuoden vappuna EU-jäseneksi.

Hautala jätti tänään komissiolle kirjallisen kysymyksen tiedustellen, voisiko Suomi pitää voimassa nykyiset rajoitukset.

-Alkoholin hinnanlasku lisää ennen muuta pienituloisten kulutusta, varoitteli Hautala.

Hautala huomauttaa, että EU:n perussopimuksen mukaan unionin tavoitteena on pidettävä ihmisten terveyden korkeatasoinen suojelu.

Alkoholituotteiden verotuksen harmonisointi on kuitenkin epäonnistunut, vaikka tasoja piti tarkistaa jo vuoden 1994 loppuun mennessä.

-Vähimmäisverotaso on tällä hetkellä hyvin alhainen eikä viinillä ole vähimmäisveroa lainkaan. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että komissio huomioisi verotuksen kansanterveydelliset vaikutukset ja ryhtyisi pikaisiin toimiin verotason nostamiseksi, toteaa Hautala.

Jos ei tämä onnistu, pitäisi Suomen saada lupa jatkaa tuontirajoituksia, esitti Hautala. Rajoitusten säilyttämistä on esittänyt myös keskusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.