Mainos

Hautala: Finnair on vain parin lentokoneen arvoinen

Valtion omistajanohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) totesi Seitsemän uutisissa, että valtionyhtiö Finnairin arvo tällä hetkellä pohjalukemissa.

- Finnairin kurssi on jatkuvasti alentunut. Minulla on sellainen käsitys, että tämänhetkisellä pörssiarvolla saataisiin pari lentokonetta.

Hallitus suunnittelee luopuvansa Finnairin enemmistöomistuksesta, koska yhtiön taloudelliset tulevaisuudenhaasteet eivät ole viimeisen kohukuukauden aikana ainakaan kadonneet mihinkään.

- Tämä tarkoittaisi sitä, että yhtiöllä olisi mahdollisuus hankkia yhtiökumppaneita näiden tappiollisten Euroopan-reittien hoitamiseen. Kyse ei siis ole siitä, että valtion omaisuutta oltaisiin myymässä. Sen sijaan pohdimme siis sitä, olisiko esimerkiksi uusille osakkaille tilaa.

Finnairin maine on kärsinyt Hautalan mukaan jo niin kovan kolhun, ettei yhtiön maine ja uskottavuus kestää enää yhtään salailukohua.

- Kun tavalliset ihmiset kysyvät, että pitäisikö yhtiötä alkaa boikotoida, niin se kertoo siitä, että yhtään tällaista ei enää kestetä.

(MTV3)

Katso Heidi Hautalan studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 15.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.