Mainos

Hautala: Ahtisaari jätti sanomatta olennaisen

Vihreiden presidenttiehdokas Heidi Hautala moittii presidentti Martti Ahtisaaren uudenvuoden puhetta Tshetshenian kysymyksen sivuuttamisesta. Hautalan mielestä Ahtisaari jätti puheessaan avoimeksi olennaisen kysymyksen siitä, miksi kansainvälinen yhteisö ei puutu Venäjän sotatoimiin. Hautala sanoi jääneensä miettimään, miksi kansainvälinen yhteisö oli valmis puuttumaan tilanteeseen Kosovossa, mutta ei Tshetsheniassa, jossa siviiliväestölle suuria kärsimyksiä aiheuttava sota jatkuu edelleen.

Hautalan mielestä näyttää siltä, että kansainvälinen yhteisö on päättänyt katsoa tilannetta sormiensa välistä ja antaa Venäjän hoitaa "operaatiotaan" maan sisäisenä asiana. Hautalan mielestä tällainen asenne ei ole mitenkään moraalisesti oikeutettu. Hän myös epäili venäläisten kykyä ratkaista itse ongelmia.

Esko Aho

Myös presidenttiehdokas Esko Aho on arvostellut tasavallan presidentti Martti Ahtisaaren uuden vuoden puhetta. Aho odotti, että Ahtisaari olisi päivittänyt uudenvuodenpuheensa Venäjän tapahtumien vuoksi. Ahtisaaren vuodenvaihteen tervehdys nauhoitettiin ennen presidentti Boris Jeltsinin eroilmoitusta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.