Haussa hiihtolomarusketus? Näissä kohteissa sen pitäisi onnistua

Jos Suomen talvea haluaa paeta takuuvarmaan lämpöön katseet kannattaa suunnata Eurooppaa kauemmas. Perinteiseen suosikkikohteeseen Kanarian saarille on myyty tänäkin vuonna valtavasti matkoja, mutta papuna sieltä ei kannata kuvitella palaavansa.

– Kanariansaarilla on talvisin aika tuulista. UV-säteily ei ole edes Suomen keskikesän tasolla, ja hyvää auringonottoaikaa on 3–4 tuntia. Eli jos hiihtoloman tavoitteena on megarusketus, en lähtisi sinne, MTV:n meteorologi Aleksi Jokela sanoo.

Lämmön puolesta Jokela nostaa esiin Egyptin, jossa lämpötilat ovat 30 asteen tuntumassa. Muita potentiaalisia lomakohteita ovat mm. Kaakkois-Aasia, Dubai, Floridan eteläosa, Väli-Amerikka, suurin osa Etelä-Amerikasta ja Australia.

– Tosin Australiassa on kesä, joten siellä voi olla liiankin kuuma, Jokela mainitsee.

Valmismatkat lähes loppu

Miten helposti lämpimiin kohteisiin pääsee, onkin eri asia. Jos mielii valmismatkalle, vaihtoehdot käyvät kovaa vauhtia vähiin.

Aurinkomatkojen viestintävastaava Annina Metsola kertoo, että kaikista hiihtolomaviikkojen valmismatkoista on myyty yli 80 prosenttia.

– Viikon matkat on myyty lähes loppuun. Suosikkikohteisiin Thaimaahan ja Miamiin löytyy kahden viikon matkoille yksittäisiä hajapaikkoja.

Finnmatkojen ja Tjäreborgin valmismatkoista oli myyty ennen viikonloppua yli 90 prosenttia.

– Viikon matkoja on jäljellä Kanarialle ja muutamaan kohteeseen Egyptissä. Kahdeksi viikoksi pääsee vielä Meksikoon ja Thaimaahan, Finnmatkojen viestintäpäällikkö Jenita Sillanpää sanoo.

"Viikon matka Gran Canarialle voi tulla edullisemmaksi kuin reissu Lappiin"

Tjäreborgin markkinointijohtajan Aarne Töllisen mukaan nopeimmille varaajille löytyy vielä paikkoja Thaimaahan, Karibialle ja Miamiin. Myös Dubain matkoja on jäljellä.

Hittikohteet eivät muutu

Matkatoimistojen edustajat mainitsevat suosituimmiksi kohteiksi Kanariansaaret ja Thaimaan. Vaikka Kanariansaaret ei olekaan se lämpimin kohde, suomalaisia houkuttelevat tutut paikat ja edullinen hintataso.

– Viikon matka Gran Canarialle voi tulla edullisemmaksi kuin reissu Lappiin, Finnmatkojen Sillanpää toteaa.

Matkatoimisto Deturilla oli toimitusjohtaja Mehmet Ahishalin mukaan hiihtolomalle yli 400 valmismatkaa Tunisiassa, Turkissa ja Thaimaassa.

" Tuntuu, että loma on viimeisiä asioita, joista säästetään"

– Turkkiin ja Tunisiaan on jäljellä 20 paikkaa ja Thaimaahan 5 paikkaa, Ahishali sanoo.

Lomamatkasta ei säästetä

Haastavat talousajat eivät matkatoimistojen edustajien mukaan näy lomamatkojen kysynnässä. 

– Tuntuu, että loma on viimeisiä asioita, joista säästetään, Aurinkomatkojen Metsola pohtii.

Hänen mukaansa säästöilmiötä voi olla havaittavissa siinä, että lapsiperheet suosivat entistä enemmän all inclusive -paketteja. Niissä hintaan kuuluvat lentojen ja majoituksen lisäksi ateriat.

– Perheille tulee halvemmaksi maksaa kerralla kaikki, kuin syödä joka päivä eri paikoissa.

Tjäreborgin Töllinen kertoo, että valmismatkakauppa on käynyt viime vuotta paremmin. Syyksi hän nimeää tutun ilmiön.

– Suomalaiset näyttävät kaipaavan valoa pimeyteen.

Koulujen hiihtolomia vietetään tänä vuonna porrastetusti 16. helmikuuta alkaen. Hiihtolomia on viikoilla 8, 9 ja 10.

Lue myös:

    Uusimmat