Hauska sisustusidea: Kirjoituskoneesta vieraskirjaksi!

Pienikin raapustus vieraskirjaan on mukava muisto vierailusta. Muutama rivi tunnelmia, kiitokset tarjoiluista, päivämäärä ja allekirjoitus – siinä tarvittavat tiedot vierailun kulusta. Vieraskirjoissa on vain se huono ominaisuus, että ne tuppaavat unohtumaan laatikostojen kätköihin mukavan illanvieton edetessä.

Kukaan ei voi vastustaa tyhjän paperin ja vanhojen, voimaa vaativien näppäinten vetovoimaa. Kaiva siis esiin vanha kunnon kirjoituskone ja asettele se näkyvälle paikalle eteiseen tai olohuoneeseen. Kirjoituskone vaatii tukevan tason, sillä niissä harvoin on kevyttä hipaisua tottelevia näppäimistöjä.

Kirjoituskoneita löytyy yli viisikymppisten komeroista, kierrätyskeskusten hyllyiltä tai kirpputorien pöydiltä. Sukulaiselta kirjoituskoneen voi pyytää kauniisti hymyilemällä ja lupauksella pitää siitä hyvää huolta, kierrätyskeskuksesta niitä saa halvalla mutta kirpputoreilla rämätkin kirjoituskoneet maksavat liian monia kymppejä. Koneeseen käy tavallinen A4-kokoinen paperi.

Ystävien viisaudet, kehut, runot ja toivotukset voi teipata seinälle väliaikaiseksi julistetaiteeksi tai pitkäaikaiseksi muistojen kokoelmaksi. Näyttelyn jälkeen paperit voi mapittaa tallelle tai arkistoida ne laatikoiden uumeniin.

Reaaliajassa tulostava kirjoituskone voi olla nuorisolle uusi tuttavuus, jonka voi viedä vaikka tupaantuliaislahjaksi omaa elämäänsä aloittelevan boksiin.

Yksi pieni rajoitus kirjoituskoneen käytössä tosin on. Houkuttele vieraasi runoilemaan jo alkuillasta, sillä varsinkaan kerrostalon naapureita ei kannata yön pimeimpinä tunteina riivata tunteellisella kirjoituskoneen hakkaamisella.

Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja