Mainos

Hausjärven onnettomuuden tutkinta kestää vielä viikkoja

Poliisi pitää mahdollisena, että alkoholilla oli osuutta viiden nuoren kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa Hausjärvellä.

-Tätä vaihtoehtoa ei saamiemme tietojen mukaan voida sulkea pois. Onnettomuuden uhrien ruumiinavaukset tehdään tiistaina. Oikeuslääketieteelliset tutkimukset valmistuvat kuitenkin vasta viikkojen kuluttua, totesi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Heikkonen Riihimäen poliisista.

Lauantain vastaisena yönä onnettomuudessa loukkaantuneen 17-vuotiaan nuorukaisen tila on poliisin mukaan vakava, mutta vakaa. Hänellä on vammoja sekä kasvoissa että lonkassa.

Lahden ja Riihimäen välisellä tiellä tapahtuneessa onnettomuudessa menehtyi viisi 14-22-vuotiasta nuorta. Heistä kaksi oli ilmeisesti kuljettajan lisäksi auton etupenkillä, jossa ei ollut turvavyötä.

Onnettomuusauto oli tuntia ennen kohtalokasta onnettomuutta suistunut tieltä. Paikalle tullut pariskunta autoineen oli hinannut nuorten auton takaisin tielle. Koska kummassakaan autossa ei ollut hinausköyttä, olivat nuoret irrottaneet autonsa etupenkkien turvavöitä hinausköydeksi.

Nuorten henkilöauto oli tämän jälkeen kello yhdeltä yöllä kääntymässä Puujaan risteyksessä oikealle Lahteen päin, kun se liukui väärälle kaistalle ja törmäsi Lahden suunnasta tulleeseen rekkaan. Tien pinta oli jäinen ja onnettomuusautossa oli kesärenkaat. Auton tilannenopeus risteyksessä oli poliisin arvion mukaan ilmeisesti liian kova.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.