Mainos

Haukur Tomassonille Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto

Islantilainen säveltäjä Haukur Tomasson on saanut Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon oopperasta Fjördi söngur Gudrunar eli Gudrunin neljäs laulu.

Palkinto on 350 000 Tanskan kruunua eli noin 48 000 euroa. Se luovutetaan Tomassonille Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa Tukholmassa 1.-3. marraskuuta.

Kamariooppera kertoo Gudrunista, joka kostaa pelottomasti niille, jotka ovat tehneet häntä kohtaan väärin. Teoksen jännite syntyy modernin muotokielen ja muinaisen kirjallisen Edda-perinteen välille.

Tuomariston mukaan Tomassonin sävellys on monumentaalinen teos, jossa melodiset ja kiihkeät aariat vuorottelevat jääkylmän sensuaalisuuden ja kohtalokkaiden rytmien kanssa ja kokonaisuus muistuttaa suuria islantilaisia saagoja.

- Islantilaiselle säveltäjälle on ainutlaatuinen tilaisuus kertoa Gudrunin tarina Islannissa. Olen iloinen, että olen saanut olla mukana projektissa, joka on herättänyt niin suuren kiinnostuksen islantilaista kulttuuria kohtaan, Tomasson sanoi.

Tomasson on syntynyt vuonna 1960. Hän on aiemmin ollut ehdokkaana Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi vuonna 1996 teoksella Spirall 13:lle instrumentille ja 1998 konsertolla viululle ja kamariorkesterille.

Suomesta ehdolla olivat säveltäjät Tapio Tuomela ja Lotta Wennäkoski.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.