Mainos

Haukiputaan vatsatautiepidemia ei hellitä vieläkään

Haukiputaan vatsatautiepidemia vaatii edelleen uusia potilaita, vaikka sairastuneiden määrä onkin laskussa. Kampylobakteerin aiheuttama epidemia on riehunut kunnassa jo toista viikkoa. Sairastuneita on satoja.

Tänään varmistui, ettei viime viikolla otetuissa vesinäytteissä kasvanut kampylobakteeria. Tulos ei sinänsä ole yllättävä, sillä kampylobakteerin osoittaminen vesijohtoverkostosta on vaikeaa, terveyskeskuksesta kerrottiin.

Bakteeri on todettu kansanterveyslaitoksen tuloksissa ainakin 15 potilaan ulostusnäytteestä. Käytännössä ainoa todennäköinen tartunnan leviämistie on viranomaisten mukaan vesijohtoverkosto. Siitä, miten bakteeri on vesijohtoverkostoon joutunut, ei kuitenkaan vielä ole saatu näyttöä. Tutkimukset jatkuvat, ja eri vaihtoehtoja selvitetään, terveyskeskuksesta todettiin.

Kunnan vesijohtoveden klooraus jatkuu vielä ainakin viikon. Kooraus aloitettiin viime viikon tiistaina. Sairastuneiden joukkoon on nyttemmin ilmaantunut myös joitakin iho-oireisia potilaita. Terveysviranomaisten mukaan kyse on ilmeisesti kloorin aiheuttamasta ihoärsytyksestä. Osa ihmisistä voi saada oireita esimerkiksi uimahallin vedestä.

Viikonvaihteessa terveyskeskukseen otti yhteyttä noin 20 potilasta ja tänään vajaat 20. Sairastuneista vajaat puolet oli uusia potilaita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.