Mainos

Haukiputaan ripulin syyksi varmistumassa vesijohtoveden bakteeri

Haukiputaan vatsatautiepidemian syyksi on varmistumassa vesijohtovedessä oleva kampylo-bakteeri. Kansanterveyslaitoksen alustavissa tuloksissa bakteeri on tavattu ainakin 15 potilaan ulostusnäytteistä.

Vielä ei tiedetä, miten bakteeri on päässyt vesijohtoveteen, toteaa Haukiputaan terveyskeskuksen johtavan lääkäri Voitto Jussila. Vesijohtoveden klooraaminen aloitettiin tänään iltapäivällä.

Kahdeksan haukiputaalaista ripulitaudista kärsivää on joutunut sairaalahoitoon Oulun yliopistosairaalaan. Kaikkiaan terveysviranomaisiin on tähän mennessä ottanut yhteyttä reilut 300 taudista kärsivää. Terveydenhoitaja Marja Laasonen arveli sairastuneiden määrän vielä lisääntyvän, mutta varsinaisesti uusia tapauksia eli sellaisia, että oireet olisivat alkaneet esimerkiksi maanantaina, ei ole tullut kovin paljon. Ihmiset ilmoittelevat nyt etupäässä sairastumisistaan, vaikka itse tauti olisikin jo ohi.

Laasosen mukaan on täysin mahdollista, että kolmensadan sairastuneen määrä saattaa muuttua vielä joksikin muuksikin sadaksi. Joka tapauksessa sairastuneita on satoja, tarkkaa lukumäärää selvitetään, Laasonen kertoi.

Epidemiaksi viime viikolla alkanut tauti äityi viikonvaihteessa. Tauti vaivaa etupäässä aikuisia, sairastuneita lapsia on vähän. Ripulin lisäksi taudin kuvaan kuuluvat korkea kuume sekä pää- ja lihaskivut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.