Haukimureke

  • 500 g haukea tai muuta kalaa fileenä
  • 2-3 keitettyä perunaa
  • 2 munaa
  • 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • timjamia
  • ½ dl hienonn. tilliä tai persiljaa
  • n. 100 g katkarapuja tai 1 tlk simpukoita
  • 1½ l:n vuoka:
  • rasvaa, korppujauhoja

Leikkaa filee kuutioiksi ja paloittele peruna. Nosta ne monitoimikoneen kulhoon ja jauha hienoksi. Lisää munat, ruokakerma ja mausteet ja pyöräytä kuohkeaksi.

Voitele ja korppujauhota vuoka. Nosta puolet murekemassasta vuokaan. Lisää väliin katkaravut tai simpukat ja tillisilppu (tillin voi lisätä myös massaan). Levitä loput massasta vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 200 asteessa n. 40 min. Anna vetäytyä hetki ennen kumoamista.

Voit kypsentää murekkeen myös "limppuna" uunipellillä. Lisää silloin joukkoon 1 rkl perunajauhoja. Voitele pinta ja korppujauhota se. Tarjoa haukimurekkeen lisäkkeeksi keitettyjä tai lohkoperunoita, herneitä, salaattia ja leipää.

Lue myös:

    Uusimmat