Mainos

Haukanpoikanen pelastui harrikkakerhon hoivassa

Tamperelaisen moottoripyöräkerhon jäsenet saivat toissa päivänä yllätysvieraan. Broken Wheels MC -kerhon jäsenet bongasivat pihaltaan tuulihaukanpoikasen.

Poikanen oli tippunut pesästään, joka sijaitsi yhdessä vanhan tehdasalueen torneista.

– Se oli tietysti nälissään ja hämillään. Me annoimme sille safkaa ja aloimme soitella eläinsuojeluihmisille, kertoo nimettömänä pysyvä Broken Wheels MC:n jäsen.

Kerholaiset tavoittivat paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kautta pälkäneläisen Hanna Heinon. Heino pääsi paikan päälle tänään ja tarkasti Untoksi nimetyn poikasen. Ainakin yksi asia oli päivänselvää: Unto ei ollutkaan Unto.

– Unto on naaras. Uros on väritykseltään erilainen. Poikanen oli hyvässä kunnossa eikä ollut loukannut itseään. Seuraavaksi se piti saada takaisin pesäänsä, Heino muistelee tapahtumien etenemistä.

Korkeaan torniin ei ollut mahdollisuutta päästä omin avuin, joten Heino otti yhteyttä paikalliseen pelastuslaitokseen. Palomiehet saapuivat hätiin tikasautolla, jolla Unto nostettiin takaisin pesäänsä. Laatulihan makuun päässyt tuulihaukanpoikanen pisti hanttiin.

– Kun kuljetushäkki avattiin ja lintu päästettiin pesäänsä, lintu hyppäsikin takaisin nosturiin. Moottoripyöräkerholaisilla taisi olla paremmat eväät kuin emolla, Heino nauraa.

Lopulta poikanen saatiin emonsa hoiviin ja toistaiseksi se on pysynyt pesässään. Jos Unto kuitenkin lähtee vielä seikkailemaan, Broken Wheelsin jäsenet ovat luvanneet katsoa poikasen perään. Heino kiitteli kaikkia osapuolia erinomaisesti hoidetusta pelastusoperaatiosta.

– Tämä on hyvä osoitus siitä, miten eläinrakkaus yhdistää kaikenlaisia ihmisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.