Mainos

Hätätiedotteita aletaan välittää myös televisiosta

Päätöksen syynä on elokuussa sattuneet Ylen radiolähetyskatkokset. Ylen linkkitorniin osuneet useat salamaniskut tuhosivat tuolloin Digitan lähetyskeskuksen laitteistoa.

Hätätiedotteita aletaan lokakuussa välittää radion lisäksi myös televisiosta. Televisioruudulla liikkuva teksti ja ääni kertovat hätätilanteesta.

Yleisradio ja Digita ovat antaneet viestintäministeri Suvi Lindénille (kok.) selvityksensä elokuun 22. päivän radiolähetyskatkoksista ja ehdottaneet toimia katkosten välttämiseksi.

Digita selvittää parhaillaan, miten viranomaistiedotteita voitaisiin välittää Uudellamaalla muualtakin kuin Pasilan lähetysasemalta. Yleisradio ja Digita tutkivat myös teknisiä ratkaisuja, varmistuksia ja ohjeistuksia tulevia tarkennuksia pohtien.

Suurimmaksi syyksi elokuisiin lähetyskatkoksiin osoittautui Digitan verkonhallintakeskuksessa Pasilassa sattunut automaattinen palohälytys. Palohälytys pakotti evakuoimaan tilat ja siirtämään verkon valvonnan Jyväskylään. Samaan aikaan salaman iskut vaurioittivat Digitan laitteistoja Pasilassa.

Yleisradion useimmilla kanavilla oli 22. elokuuta noin tunnin pituisia lähetyskatoksia.

Hätätiedotteita ryhdytään välittämään televisiosta 10. lokakuuta alkaen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.