Mainos

Hätänumeropäivää vietetään keskiviikkona

Kahdeksatta hätänumeropäivää vietetään keskiviikkona. Tämänvuotisen päivän teemana on "Hädässä 112 tunnetaan", millä halutaan kiinnittää ihmisten huomiota siihen, mitä jokainen voi tehdä omaksi ja muiden turvaksi.

Hätänumeropäivänä viranomaiset ja vapaaehtoiset järjestävät aiheeseen liittyviä tapahtumia eri puolilla Suomea. Tapahtumissa muun muassa annetaan vinkkejä onnettomuuksien, tapaturmien ja vahinkojen ennalta ehkäisystä, neuvotaan hätäpuhelujen soittamisessa ja esitellään kriisiavun järjestämistä kunnissa.

Tapahtumilla halutaan muistuttaa myös palovaroittimen paristonvaihdosta ja sammutus- ja muiden turvavälineiden hankinnasta.

Hätätiedotteiden välitys testiin

Keskiviikkona kokeillaan ensimmäistä kertaa myös hätätiedotteiden välitysjärjestelmää valtakunnallisesti. Hätätiedotteella tarkoitetaan viranomaisten laatimaa tiedotetta, joka annetaan erityistilanteissa radion välityksellä. Tällainen tiedote lähetetään, kun onnettomuudessa on kyse ihmisten henkeen, terveyteen tai omaisuuteen kohdistuvasta välittömästä vaarasta. Myös huomattavasta omaisuuteen tai ympäristöön kohdistuvasta välittömästä uhasta tiedotetaan hätätiedotteella.

Välitysjärjestelmää testataan keskiviikkona kello 10.08 valtakunnallisena ja kello 10.22 alueellisena Länsi-Suomen ja Kainuun alueilla. Kokeilu alkaa musiikki- ja puhenauhoitteella, joka lähetetään Radio Suomessa, kunnes kaikki kokeilussa olevat asemat on kytketty. Kokeilu jatkuu suorana luettavalla kokeilusanomalla, jonka jälkeen lähetetään purkuvaiheen musiikkinauha, kunnes kytkennät Yleisradiossa on purettu.

Hätänumeropäivän kampanjan järjestää työryhmä, johon kuuluvat sisäasiainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Hätäkeskuslaitos, Suomen pelastusalan keskusjärjestö ja Suomen palopäällystöliitto.

Päivän tapahtumista saa tietoa internet-osoitteesta www.spek.fi/ajankohtaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.