Mainos

Hätänumero tutuksi: 112-päivä jälleen 11.2.

Valtakunnallista hätänumeropäivää vietetään toisen kerran huomenna eli päivämäärällä 11.2. Tämänvuotinen teema on "112 auttaa aina".

Kuntien paloviranomaiset ja pelastusalan vapaaehtoiset järjestävät eri puolilla maata tapahtumia, tempauksia ja avointen ovien päiviä. Tarkoituksena on tehdä hätänumero 112 tunnetuksi kaikin mahdollisin tavoin. Kampanja julkistettiin tiistaina Hämeenlinnan palolaitoksella.

Neuvotteleva virkamies Tiina Peltola-Lampi sisäministeriöstä kertoo, että hätänumeropäivä perustuu paikalliseen toteuttamiseen. Paloalan lakko vaikuttaa kuitenkin niin, ettei monessa kunnassa voida lainkaan panostaa 112-kampanjaan.
-Kampanjamme ei tästä syystä ole varmaankaan kovin näkyvä. Aiomme joka tapauksessa tehdä päivästä vuosittaisen perinteen. Pelastusviranomaiset haluavat muistuttaa, että hätänumerosta 112 saa aina apua, olipa kysymys millaisesta onnettomuudesta tahansa. Siksi hätänumeroon soittamista ei pidä epäröidä. Hätänumeropäivän takana ovat sisäministeriö, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Suomen Palopäällystöliitto.

Suomalaiset tuntevat melko hyvin hätänumeron

Peräti 85 prosenttia suomalaisista tietää, että hätänumero on 112. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen viime syksynä tekemästä haastattelututkimuksesta. Tieto hätänumerosta on lisääntynyt lähes kaikissa ikäryhmissä. Jopa 90 prosenttia 25-34-vuotiaista tietää numeron. Sen sijaan vanhukset eivät ole oppineet käyttämään hätänumeroa paremmin kuin aiemmin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.