Hätälaskun tehneen lennon matkaaja: Matkustajat huolissaan lääkkeistään

Suomalaiset Thaimaan-lomailijat odottavat edelleen tietoa jatkolennoista Samaran lentokentällä Lounais-Venäjällä.

Finnmatkojen lomalento Phuketista joutui laskeutumaan Samaraan eilisiltana teknisen vian vuoksi. Venäläisuutistoimisto Itar-Tassin mukaan kyseessä oli moottorivika. Hätälaskun tehneessä brittiläisen lentoyhtiön Thomson Airwaysin koneessa oli vajaat 300 matkustajaa.

Koneessa ollut Suvi Nyström kertoi MTV3 Uutisille puolenyön jälkeen, että lähtöajasta ei ole vieläkään tietoa. Varhain aamulla on lentokentälle on kuitenkin tulossa muona- ja juomatäydennystä.

– Meille on kerrottu, että noin kuudelta aamulla tulee toisessa koneessa ruokaa ja juomaa. Samassa koneessa tulee mekaanikko korjaamaan hätälaskun tehnyttä konetta. Lisäksi kioskista saa nyt ostettua hieman purtavaa euroilla.

Nyströmin mukaan pahinta tilanteessa on se, että matkalaukut ovat edelleen koneessa.

– Olen jutellut henkilökohtaisesti ihmisten kanssa ja ne, joilla on tärkeitä lääkkeitä laukuissa, ovat huolissaan siitä, että he eivät saa niitä sieltä käsiinsä.

Muut Finnmatkojen lomalennot eivät vaarassa

Finnmatkojen mukaan lomalaiset joutuivat viettämään yönsä lentoasemalla, koska Samaran kaupungin hotellit olivat täynnä eikä ryhmä olisi mahtunut yhteen hotelliin. Toinen ongelma oli viisumien järjestäminen.

Thomson Airways on lähettänyt Manchesterista huoltokoneen Samaraan. Kone tuo Samaraan lisää miehistön jäseniä matkustamohenkilökunnan lepotaukojen takia ja yhtiön oman teknikon, mutta se ei kuljeta lomalaisia kotimaahan.

Thaimaasta lähteneen koneen piti saapua Helsinki-Vantaalle eilisiltana noin kello 19.30.

Kyseisen lentokoneen jumiutuminen Venäjälle ei häiritse Finnmatkojen muita lomalentoja, sillä koneelle ei ole heti seuraavaa lentoa toiseen lomakohteeseen.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat