Mainos

Hätäkeskuspomolle potkut alaisen pahoinpitelystä

Satakunnan hätäkeskuksen johtaja löi miespuolista alaistaan avokämmenellä kasvoihin yksityisasunnossa, ja sai tapahtuneesta pahoinpitelytuomion.

Satakunnan hätäkeskuksen päällikkö Aatos Juurijoki joutuu jättämään virkansa pahoinpitelytuomion vuoksi. Juurijoki tuomittiin viime viikolla sakkoihin alaisensa pahoinpitelystä.

Pahoinpitely tapahtui vapaa-ajalla Juurijoen asunnossa. Hän kaatoi alaisensa ja löi tätä kämmenillä kasvoihin. Molemmat olivat nauttineet alkoholia.

Sisäasianministeriön mukaan virkamiehen on toimittava myös vapaa-ajalla asemansa ja tehtäviensä velvoittamalla tavalla varsinkin erityistä luottamusta tai arvostusta vaativissa viroissa. Hätäkeskusjohtajan virassa sopivan käyttäytymisen vaatimus on normaalia korkeampi.

Alaisen pahoinpitelyllä on ministeriön mukaan olennaista vaikutusta Juurijoen edellytyksiin jatkaa viranhoitoa.

- Juurijoki on käyttäytynyt vapaa-ajallaan tavalla, jonka seurauksen hätäkeskuslaitoksen arvo on kärsinyt, ja teko osoittaa hänet soveltumattomaksi tehtäväänsä, todetaan ministeriön päätöksessä.

Juurijoki pidätetään virasta irtisanomisajaksi eli kuudeksi kuukaudeksi. Hänelle maksetaan palkkaa vastaava korvaus. Irtisanomispäätös saa lainvoiman aikaisintaan kuukauden kuluttua. Sitä ennen irtisanotulla on mahdollisuus valittaa päätöksestä.

Hätäkeskusta johdetaan sijaisvoimin lokakuun loppuun

Satakunnan hätäkeskuksen johtajan virkaa ei vielä laiteta hakuun, vaikka sisäministeriö irtisanoi keskusta johtaneen Aatos Juurijoen.

Satakunnan hätäkeskuksen vt. johtajan virkaa hoitaa lokakuun loppuun asti Hämeen hätäkeskuksen johtaja Kyösti Lehtonen. Hän on hoitanut virkaa oman toimensa ohella toukokuun alusta, jolloin Juurijoki jäi sairauslomalle ja virkavapaalle.

Aatos Juurijokea ei ole tänään saatu kiinni kommenttia varten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.