Mainos

Hätäkeskuslaitoksen johtaja ei aio erota tehtävästään

Hätäkeskuslaitoksen johtaja Jyrki Landstedt astui tänään julkisuuteen ja vastasi neljäntoista alaisensa häneen kohdistamaan kovasanaiseen kritiikkiin.

Hätäkeskuslaitoksen johtaja Jyrki Landstedt ei harkitse eroa. Landstedt kertoi tänään oman näkemyksensä neljäntoista hätäkeskusjohtajan sisäministeriöön lähettämästä kirjeestä, jossa laitoksen kriisi nähtiin pitkälti Landstedtin syyksi. Kirjeessä kenttäjohtajat puhuvat kriisistä, joka uhkaa kansalaisten perusturvallisuutta.

Landstedt yllättyi alaistensa kirjeestä. Siinä hänet kuvaillaan johtajaksi joka siirtää vaikeiden päätösten teon muille, puuttuu yksityiskohtiin, eikä luota alaisiinsa.

-Olo ei ole loukkantunut. En tunne esimerkiksi uhanneeni ketään, kuten siinä kirjeessä väitetään. Aika vaikea tälläisistä syytöksistä on loukkaantua, Landstedt toteaa.

Hätäkeskusten johtajat kirjoittavat yrittäneensä useamman vuoden luoda keskustelukontaktia esimieheensä siinä onnistumatta.

-Tuokin väittämä on ihmeellinen, kun katsotaan, mitä viiden vuoden aikana tehty. On rakennettu hätäkeskuslaitos, 15 itsenäistä hätäkeskusta, tietojärjestemät, toimitilat. Se ei ole voinut tapahtua ilman yhteistyötä.

Landstedtin mukaan hätäkeskuslaitos ei ole kriisissä, eikä ihmisten turvallisuus uhattuna. Landstedt aikoo odottaa sisäministeriön selvityksen valmistumista.

-Kirje on avunpyyntö. Hätäkeskusten johtajat ovat aidosti huolissaan henkilöstönsä työssä jaksamisesta, Landstedt linjasi.

Landstedt muistuttaa, että viisi vuotta sitten käynnistetty hätäkeskusuudistus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen lajissaan. Lisäksi hän toi esille, että 83 prosenttia hätänumeroon soittaneista ovat olleet vähintäänkin tyytyväisiä saamaansa palveluun.

-Viisi vuotta on tehty pioneerityötä. Tämä on nuori organisaatio, jonka yhteinen toimintakulttuuri hakee vielä muotoaan, Landstedt muotoili.

-En koe epäonnistuneeni tehtävässäni, vaikka täytyy myöntää, että joitain asioita olisi voinut tehdä toisinkin.

Ministeri puuttui hätäkeskuksiin jo keväällä

Sisäministeri Kari Rajamäki puuttui hätäkeskusten tilanteeseen jo viime keväänä ja uudelleen elokuussa. Rajamäki kertoi eduskunnan kyselytunnilla, että hän edellytti tuolloin johtamisen tehostamista ja erillisselvityksen tekemistä.

-Mielestäni asiat eivät olleet riittävästi hallinnassa, vaan oli annettu liikaa ajelehtia, Rajamäki sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.