Mainos

Hätäilmoitus pian tekstiviestillä

Sisäministeriössä on kuultu kuurojen liiton viime keväänä jättämää valitusta hankalasta hätänumeron käytöstä. Pian Suomessa saattaa olla mahdollisuus lähettää tekstiviesti 112-hätänumeroon. Syksyllä aloittanut työryhmä jättää esityksensä teknisistä vaihtoehdoista jo joulukuussa.

Hätäkeskuslaitoksen asettama työryhmä aloitti työnsä nyt syksyllä ja aikoo saada selvitykset toteuttamiskelpoisista vaihtoehdoista valmiiksi jo joulukuussa. Sisäministeriö on luvannut asiassa ratkaisuja heti sen jälkeen. Asiasta kirjoittaa Savon Sanomat.

Viesti on usein puutteellinen

Hätäviestin käytännön valmistelutyö aiemmin jäänyt ongelmien alle.

Hätäkeskuslaitos on pelännyt etenkin, miten puutteellisia tietoja sisältäviin viesteihin on reagoitava. Puhelun aikana hätäkeskuspäivystäjä kysyy aina tarvittavat lisäkysymykset, mutta viestittelemällä lisäkysymysten esittäminen on hitaampaa.

Työryhmä aikoo ratkoa periaatteet, miten viestillä tullut hätäilmoitusta on käsiteltävä.

Viime vuosina käytössä on ollut jo mahdollisuus lähettää hätäilmoitus tekstiviestillä kunkin hätäkeskukseen omaan numeroon. Suomessa on siis tällä hetkellä 15 eri matkapuhelinnumeroa, jotka menevät eri alueiden hätäkeskuksiin. Savon Sanomien haastatteleman Keski-Suomen hätäkeskuksen johtajan Jukka Jalasvuoren mukaan numeroista on tiedotettu etupäässä Kuurojen liiton ja Kuuloliiton jäsenille.

Liittojen mukaan monet kuulovammaiset ovat pitäneet hätäkeskusten numeroiden löytämistä hankalana.

Lisäksi pelkona on ollut, ettei esimerkiksi lomamatkalla osaa ottaa yhteyttä oikeaan, lähimpään keskukseen. Hätäkeskuslaitos vakuuttaa, että viestit ohjataan oikeaan paikkaan, kunhan palvelun käyttäjä viestissä kertoo, missä kunnassa on.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.