Mainos

Hassista vihreiden puheenjohtaja

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Satu Hassi ryhtyy johtamaan vihreää liittoa seuraavan kaksivuotiskauden ajan. Hän voitti tänään Helsingissä liittokokouksen puheenjohtajaäänestyksessä puoluetta kaksi vuotta johtaneen Tuija Braxin.

Äänestys oli varsin tiukka. Äänet jakautuivat lopulta Hassi eduksi numeroin 88-76. Jännittävässä avoimessa ääntenlaskennassa edettiin pitkään tasatahtiin.

Hassi korosti valintansa jälkeen, että vihreiden on tehtävä entistä enemmän työtä puolueen valtakunnallisuuden puolesta. Hän muistutti kaupunkien ja maaseudun yhteisestä edusta. Uusi puheenjohtaja haluaa terävöittää vihreiden hallituspolitiikkaa. Hassi ei tahdo puoluettaan pois hallituksesta.

Brax oli vaalin jälkeen tyytyväinen siitä, että hänelle tuli tiukka tappio eikä tiukka voitto. Hän myönsi, että hän ei olisi pystynyt täyttämään maakuntien toiveita.

Heikkisen valinta puoluesihteeriksi vastaus pääkaupunkikeskeisyydelle

Puoluesihteeriäänestys oli selvempi. Jyväskyläläinen Ari Heikkinen voitti selvästi jo ensimmäisellä äänestyskierroksella helsinkiläisen Hannele Lehtikuusen ja kouvolalaisen Harriet Longan.

Omaansa ja Hassin valintaa uusi puoluesihteeri pitää ennenkaikkea kentän vastauksena liian pääkaupunkikeskeiseksi koettuu vihreyteen. Maakuntien vallankaappauksesta ei kuitenkaan Heikkisen mukaan ole kyse.
(MTV3-Ollijuhani Auvinen/STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.