Mainos

Hassi: Ydinvoimasta kansanäänestys

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Satu Hassi haluaa, että ydinvoiman lisärakentamisesta järjestetään kansanäänestys.

-Kansanäänestys on erittäin perusteltu. Nuorten ihmisten on päästävä päättämään tälläisesta heidän tulevaisuuteensa vaikuttavasta asiasta, Hassi totesi vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä aamulla.

Hassi esitteli avauspuheenvuorossaan kokousväelle puolueensa energiapoliittisia linjauksia. Hän sai kokousväeltä puheenvuoronsa jälkeen raikuvat suosionosoitukset.

-Ydinvoimaan sijoittaminen on kuin panisi rahaa hevoseen, jonka takapuolessa on jo makkaratehtaan leima, Hassi nauratti kokousväkeä. Hassin mukaan ydinvoiman sijasta on panostettava mm. puuhakkeeseen, maalämpöön ja tuulivoimaan. Kivihiilen käyttöä on korvattava maakaasulla.

Hassin esittelemässä vihreiden energiaohjelmassa energiaveroa pitäisi korottaa 10 vuoden aikana yhteensä noin kolme miljardia markkaa.

-Tämä nostaisi normaaliperheen sähkölaskua noin kuudella markalla kuukautta kohti, Hassi totesi.

Kokouksen puheenjohtaja Pekka Sauri totesi, että vihreiden puoluevaltuuskunta kutsutaan koolle pohtimaan tilannetta siinä vaiheessa kun TVO:n ydinvoimahakemus tulee hallituksen käsittelyyn, kuten aiemmin on sovittu.

-Päätöstä ei tarvitse tässä vaiheessa muuttaa, Sauri totesi. Ympäristöministeri Hassi on sanonut esittävänsä vihreiden lähtöä hallituksesta, jos eduskunta hyväksyy lisäydinvoiman rakentamisen. Eduskunnan päätös olisi Hassin mukaan syytä katsoa, ettei hallituksesta lähdettäisi "turhaan".
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.