Mainos

Hassi: Hallitukselta tukea vain energiaa säästäville remonteille

Vihreiden europarlamentaarikko Satu Hassi toivoo, ettei eduskunta hyväksyisi sellaisenaan hallituksen ehdotusta kotitalousvähennyksen korotuksesta.

Hallituksen toiveena on, että korotettua vähennystä käytettäisiin nimenomaisesti pientalojen lämmitysremontteihin, joissa öljyn ja sähkön käyttöä korvattaisiin esimerkiksi pelleteillä ja maalämmöllä.

Hassin mielestä vaarana on kuitenkin, että korotettua verotukea voidaan käyttää myös energiaa tuhlaaviin investointeihin, kuten kesämökkien varustamiseen sähkölämmityksellä, jotta ne voidaan pitää asuttavina läpi vuoden.

- Tämä on aivan olennainen pointti. Toivon, että esitys korjataan eduskunnassa niin, että korotettu tuki koskisi vain energiaremontteja ja muilta osin remonttivähennys säilyisi entisellään, Hassi sanoo.

Hallitus on esittänyt, että kotitalousvähennyksen enimmäismäärää nostettaisiin ensi vuonna 3000 euroon. Nyt vähennyksen yläraja remonttien palkkakuluista on 1150 euroa henkilöä kohti. Pariskunnilla vähennyksen yhteismäärä on kaksinkertainen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.