Mainos

Harvinaista Rudolf Koivua Korttien Päivänä Hämeenlinnassa

Suomen kaikkien aikojen rakastetuimman satukuvittajan Rudolf Koivun töitä on esillä Hämeenlinnassa sijaitsevan Korttien Talon päänäyttelyssä koko loppuvuoden.

Paitsi postikortteja, Korttien Päivänä lauantaina avattavassa näyttelyssä on runsaasti originaaleja Amerin Kulttuurisäätiön arkistosta ja yksityiskokoelmista. Nähtävänä on myös harvinaisuuksia, jotka eivät ole olleet koskaan julkisesti esillä.

Monille arvoitukselliseksi jääneen Rudolf Koivun (1890-1946) kuvien henkisestä taustasta kertoo dosentti Ervo Vesterinen, joka on tutkinut taiteilijan elämää haastattelemalla hänen läheisiään ja perehtymällä hänen kirjeenvaihtoonsa. Neljännen kerran järjestettävän Korttien Päivän muissa näyttelyissä nähdään Howard Smithin valloittavaa paperitaidetta ja Pertti Leppäsen humoristisia hätäpostikortteja vessojen, toilettien ja restroomien maailmasta.

Apollon korttinäyttely ja vanhojen korttien myyntipöydät ovat on tällä kertaa Hämeenlinnan kirjaston tiloissa. Lauantaina klo 10-18 kestävää tapahtumaa värittää monimuotoinen ohjelma Korttien Talon pihalla. Luvassa ovat muun muassa Kristiina Elstelän esittämä korttisketsi, keräilyn hulluudesta kertova Pertti Leppänen ja postineiti Tuija Kauhaniemen yhden naisen teatteri. Kaikkien postikortin ystävien perinteinen kesätapahtuma, Korttien Päivä on yksi Korttien Taloa ylläpitävän säätiön toimintamuodoista. Tapahtumalla halutaan edellisvuosien tapaan muistuttaa kirjoittamisen tärkeydestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.