Mainos

Harvinaisessa maanpetosrikosjutussa useita epäiltyjä

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa on kyse turvallisuussalaisuuksien vuodosta. KRP:n mukaan syyttäjä saa paketin pöydälleen vielä tällä viikolla. Kyseessä oleva maanpetosrikosepäily on erittäin harvinainen.

Tapaus liittyy Väestörekisterikeskukseen ja edelleen varmennepalveluihin. Ne tuottavat sekä sähköisiä henkilökortteja kansalaisille että asiointikortteja viranomaisille. Väestörekisterikeskuksen tekemän tutkintapyynnön taustalla olivat tapahtumat sen yhteistyökumppanin toiminnassa.

Poliisi on takavarikoinut tutkinnan aikana aineistoa Väestörekisterikeskuksen ohella myös muun muassa Fujitsu Services -yhtiöstä. Takavarikot ovat edelleen voimassa.

Takavarikkotietojen perusteella epäilty rikos eli turvallisuussalaisuuden paljastaminen olisi tapahtunut vuoden 2004 keväällä. Tämän ohella on tutkittu kahta törkeää petosta, joiden osalta tekoaika ajoittuu vuoden 2004 syksyn ja viime vuoden kesän välille.

Ex-johtaja: "En kommentoi"

Jutun tutkinnanjohtaja, KRP:n rikostarkastaja Erkki Rossi on hyvin vaitonainen jutun yksityiskohdista, kuten epäiltyjen määrästä. Heitä on kuitenkin useita. Väestörekisterikeskuksen työntekijöitä ei tiettävästi epäillä rikoksesta.

Poliisin on kerrottu olleen kiinnostunut muun muassa venäläisperäisestä yhtiöstä, jolle Fujitsu Services myi erään liiketoimintayksikkönsä vuoden 2004 alkupuolella. Poliisi ei kuitenkaan paljasta, onko jutun yhtenä epäiltynä mies, joka on työskennellyt paitsi Fujitsun palveluksessa myös venäläistaustaisen yhtiön johdossa Suomessa.

Mieheltä kysyttiin viime kuussa, onko hän ollut takavarikkotoimien kohteena tai onko poliisi muuten ollut jutun tiimoilta häneen yhteydessä.

- Minua ei kiinnosta lähteä tämän asian kanssa julkisuuteen kommentoimaan siihen liittyviä yksityiskohtia, hän vastasi.

Syyte jutussa pitää nostaa viimeistään joulukuun puolivälin tienoilla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.