Mainos

Harvinaisen voimakas kesämyrsky saapuu Suomeen ensi viikon puolivälissä – kuukauden sateet kahdessa päivässä

Keskiviikkona Suomessa on alkamassa harvinainen kesämyrsky. Kovimmat tuulet osuvat näillä näkymin Perämerelle, maallakin puuskissa tuuli voi yltyä myrskylukemiin.

Tuulten lisäksi keskiviikkona ja torstaina on syytä varautua reippaaseen sateeseen. Eniten vettä tulee maan keskiosista Keski-Lappiin ulottuvalla alueella.

– Vettä voi sataa kaksi vuorokautta yhtä soittoa. Kahdessa päivässä voi paikoin tulla kuukauden sademäärä eli yli 60 millimetriä, MTV:n meteorologi Aleksi Jokela sanoo.

Myrsky saapuu Suomeen voimakkaan matalapaineen mukana. Kesämyrskyt ovat Suomessa harvinaisia. Tilastojen mukaan kesäkuussa myrskyjä on esiintynyt noin kerran viidessä vuodessa. 

Myrskyn saapuminen Suomeen näyttää olevan varmaa mutta kovimpien tuulten alueet saattavat vielä vaihtua ennen keskiviikkoa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että myrskytuhoja saattaa olla odotettavissa ainakin Pohjanmaalla ja maan keski- ja pohjoisosassa. Tuulennopeus voi yltyä merellä 20–25 metriin sekunnissa, myös maalla voi esiintyä myrskypuuskia.

Ennen myrskyn saapumista koko maassa saattaa esiintyä hallaa tai ankaraa hallaa. Maanantaina hallaa voi olla yleisesti maan keski- ja pohjoisosassa, tiistaina maan keskivaiheilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.