Mainos

Harvinaisen kylmä keli jatkuu ensi viikkoon

Pakkanen kiristyy tämän päivän aikana entisestään. Viime yönä kuluvan talven pakkasennätys rikottiin Muoniossa, jossa mitattiin 30,9 pakkasastetta.

- On nyt ihan tuurista kiinni, että meneekö tuo vielä rikki näinä päivinä. Jos sää pysyy selkeänä heikkotuulisilla alueilla, niin sitten ilma voi mennä vielä kylmemmäksi, sanoo Forecan meteorologi Pekka Pouta.

Poudan mukaan sää kylmenee myös etelässä, jossa sateet ovat väistyneet. Pohjoisen kylmä ilmamassa on valtaamassa myös Suomen eteläiset alueet viikonloppuna.

- Etelässä kuitenkin tuulee ja taivaalla liikkuu pilvilauttoja. Lämpömittarissa Etelä-Suomen asukkaat eivät näe kolmeakymmentä pakkasastetta, mutta kyllä se -15 astettakin tuntuu todella kylmältä, kun siihen yhdistää voimakkaan tuulen.

Tällä hetkellä Suomi kuuluu samaan ilmamassaan kuin Pohjois-Venäjä ja Pohjoisnapa.

- Eli arktisella alueella ollaan lähitulevaisuudessakin. Kylmä ilmavirtaus jatkuu ainakin ensi viikkoon. Keskiviikon paikkeilla on ensimmäiset mahdollisuudet siihen, että palataan normaalimpaan keliin. Talvinen keli näyttäisi jatkuvan myös keskiviikon jälkeenkin, mutta sitten ei enää olla arktisessa ilmamassassa.

Poudan mukaan ennusteita voi tehdä kymmeneksi vuorokaudeksi eteenpäin, joten etelässä olevan runsaan lumipeitteen kohtalo on vielä epävarma.

- Itämeri on vielä sula ja kohtalaisen lämmin. Jos lounaasta pääsee puhaltamaan lauhaa ja kosteaa ilmaa, nyt etelässä oleva hötölumi sulaa hyvinkin nopeaan tahtiin.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.