Mainos

Harvinaisen albiinovalaan pelätään kärsivän ihosyövästä

Harvinainen valkoinen valas saattaa sairastaa ihosyöpää. Useat australialaislehdet kertovat nettisivustoillaan, että albiinovalan selkään on ilmestynyt punaisia jälkiä.

Migalooksi nimetty valas on nähty viimeksi Australian itärannikolla ja suuntaa parhaillaan pohjoista kohti. Asiantuntijat tutkivat nyt valaasta Sydneyn kohdalla otettuja valokuvia huolestuneina.

– Valokuvat osoittavat, että sillä on keltaista pigmenttiä, ja se on täysin normaalia. Mutta punaiset kohdat selkäevän kohdalla ovat huolestuttavia, Valkoisten valaiden tutkimuskeskuksen johtaja ja Migaloo-sivuston ylläpitäjä Oskar Petterson sanoo news.com.au-uutissivuston mukaan AAP:lle.


Migaloota on seurattu vuodesta 1996 asti. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sillä on huomattu punaisia jälkiä ihossa.

– Toivomme, että valas ui pohjoiseen lämpimämpiin vesiin, jotta muut ihmiset voivat lähettää lisää kuvia. Näin voimme tutkia lisää jälkiä ja miettiä niiden vakavuutta.

Petterson epäilee, että albiinovalas voi olla tavallista herkempi auringolle. Hän toivoo silti, että jäljille löytyy muu selitys kuin ihosyöpä. Valokuvia tutkitaan tällä hetkellä australilaisessa Southern Cross -yliopistossa.

Valasasiantuntija, professori Peter Harrison kertoo Australian yleisradioyhtiö ABC:lle, että kyseessä voi olla myös infektio.

– Tarvitsemme lisää kuvia, jotta näemme onko punaisuus kadonnut vai ei. Viime aikoina se on voimistunut, joten se voi viitata jonkinlaiseen infektioon, mutta se voi olla myös varhaisen tason syöpä.

Ryhävalaisiin kuuluvan Migaloon uskotaan olevan noin 28-vuotias. Valkoiset valaat ovat harvinaisia ja näitä valaita ei saa lähestyä veneillä ja vesiskoottereilla kovin lähelle. Lisäksi esimerkiksi lentokoneilla on 600 metrin raja tällaisten nisäkkäiden lähestymisessä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.