Harvinainen rajapyykki! KooKoon paluumuuttaja hehkutti saavutustaan – "Hyvä näin, ettei tule hirveää hässäkkää"

35-vuotias Juha-Pekka Haataja saavutti harvinaisen rajapyykin keskiviikkoiltana Tapparaa vastaan Kouvolassa, kun hän saalisti 500:nnen tehopisteensä. Saavutus nousee Haatajan listalla korkealle.

Ajassa 11.50 se tapahtui. Haataja sai Tapparan maalin kulmalla kiekon, kiersi hyökkäysalueen keskelle, josta laukoi rannelaukauksen kohti maalia. 

Kiekko meni maaliin. Ensin kuulutettiin, että Haataja olisi maalintekijä, mutta kävikin ilmi, että Kimi Koivisto oli ohjannut kiekon maaliin. 

Yhtä kaikki, Haataja sai syöttöpisteen. Se tarkoitti sitä, että 500. tehopisteen raja paukkui rikki SM-liigassa.

- Onhan se tietenkin hieno rajapyykki. Jäi viime vuonna muutaman pisteen päähän, joten kyllä sitä mietti, että se on tuloillaan. Hyvä, että sain heti tässä alkukaudella rikki, niin se ei jää tuohon kummittelemaan, Haataja kertoi puhelimitse MTV Sportille. 

Haataja kertoi, että nostaa rajapyykin rikkoutumisen korkella henkilökohtaisella listallaan.

- Siinä saa monta vuotta onnistua ja pitkä ura pitää tietysti olla takana. Rehellisesti sanottuna olen ylpeä siitä, ei sitä kannata vähätellä, Haataja hehkutti.

Haataja teki Tapparaa vastaan myös maalin, joten Kärppien kasvatti on pelannut SM-liigassa 771 SM-liigaottelua, joissa hän on tehnyt 227+275=501 pistettä. 

Ensimmäinen mahdollisuus rajapyykin rikkoutumiselle oli viime viikon tuplaotteluissa SaiPaa vastaan. 

- Kyllähän sitä tiesi, että seuraava on se piste. Ymmärsin kuitenkin, että ennen pitkää se tulee. Hyvä näin, ettei siitä tule sellaista hirveää hässäkkää ennen jokaista peliä tai että siitä puhutaan tai mainitaan missään, Haataja iloitsi.

Lue myös:

    Uusimmat