Mainos

Harvinainen näky etenee Porin ja Tampereen välisellä maantiellä

Suomen suurinta sisävesiristeilijää on kuljetettu viimeisen vuorokauden ajan maanteitse Porista Nokialle. Turkista liikkeelle lähtenyt laiva on ollut reissun päällä jo kuukauden päivät. 

Seitsemän metriä leveän ja 30 metriä pitkän Silver Sky -aluksen maantiematkaa on helpotettu tekemällä sähkölinjoja virrattomiksi. Kuljetus täyttää valtatie 11:sta molemmat kaistat.

Kokonaispainoltaan noin 257 000 kiloa painava alus koettelee myös teiden kestävyyttä. 

- Meidän tehtävänämme on ollut tarkastaa, että siltojen ja maaperän kantavuus riittää, Pirkanmaan ELY-keskuksen lupapäällikkö Tomi Alho sanoo. 

Tampereella alukseen tehdään vielä viimeiset sisustustyöt ja käyttötestit. Tämän jälkeen laiva on valmis sisävesiristeilyihin.

Suomen sisävesien uusin ja upein risteilyalus aloittaa liikennöinnin Suomen Hopealinjan reiteillä viikon 32 puolivälissä, viimeistään torstaina 7. elokuuta.

Silver Sky tarjoaa 250 matkustajapaikkaa, joista 150 on ravintolapaikkoja. Alus on 2000-luvun standardien ja määräysten mukainen: täysin savuton, liikuntarajoitteiset huomioiva, ympäristömääräykset täyttävä ja monenlaisiin tilaisuuksiin muuntuva viihtyisä ja palveleva laiva. 

Suomen Hopealinja kuljettaa vuosittain lähes 80 000 matkustajaa Tampereen, Hämeenlinnan, Valkeakosken, Keuruun ja Mäntän vesillä. Yritys on ollut jo vuosia Suomen suurin sisävesivarustamo, jonka omistavat Tampereen, Hämeenlinnan, Valkeakosken, Akaan ja Nokian kaupungit, useat pienosakkaat sekä VR.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.