Mainos

Harvinainen kuva: Keittiön ikkunasta näkyi uhanalainen peto

Jämsäläisen omakotitalon asukkaat saivat ihailla aamulla hyvin harvinaista vierailijaa. Jämsän kaupungin Länkipohjassa asuvan Hannele Rahkosen perhe katseli ikkunasta ahman kulkua.

Ihmisten läheisyydessä harvinainen suurpeto saatiin ikuistettua kameralle.

Hannele Rahkonen kertoo, että muutaman kerran sai hieraista silmiä, kun eläin ilmestyi pihapiiriin. Ahman annettiin mennä rauhassa, eikä sitä yritetty lähestyä.

– Asumme järven rannalla ja ahma liikkui jäällä sen huomatessamme. Se oli menossa kohti sulaa, mutta ilmeisesti havaitsi, että edessä on avovettä. Ahma kääntyi takaisin ja nousi maalle kulkien ihan naapurin saunan vieritse, noin 60 metrin päästä meistä, Hannele Rahkonen kertoo.

Rahkonen kertoo Mtv Uutisten haastattelussa, että heidän pihallaan on tarhassa koiria, mutta ahma ei ollut niistä vähääkään kiinnostunut.

AHMA:

- Euroopan suurin näätäeläin.

- Liikkuu pääsääntöisesti öisin ja hämärässä.

- Suomessa ahmoja arvioidaan olevan noin 230–250 yksilöä. Ahmoja esiintyy myös Norjassa, Ruotsissa ja Venäjällä. Yhtenä alalajina myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

- Ahma on uhanalaisuutensa takia täysin rauhoitettu.

- Suurin uhka ahmalle on ihminen.

(LÄHDE: Wikipedia)

Taajaman asukkaiden mukaan paikkakuntalainen pariskunta oli nähnyt ahman. Rahkonen sanoo, että se oli todennäköisesti sama eläin. Ahmasta on tehty ilmoitus alueen petoyhteyshenkilölle.

– Ahma oli kyllä hieno näky. Varsinkin, kun ei ole tuotantoeläimiä itsellä, joiden puolesta pelätä.

– Kyllä tämä osoittaa sen, että eivät pedot tarvitse ympärilleen laajaa erämaata. Ne kyllä pärjäävät pienessä taajamassa ihan hyvin.

Hannele Rahkosen mukaan viime talvena aivan heidän ikkunansa alla käveli ilves. Hänen miehensä tarkkaili isoa kissaa autosta.

– Rohkeita pedot kyllä ovat, Hannele sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.