Harvinainen haastattelu MTV:lle: Mannerheim hurmasi Prinssi Edwardin

Suomessa vieraileva prinssi Edward eli Wessexin jaarli vieraili torstai-iltana Mannerheim-museossa. MTV on ainoa tv-yhtiö, jolle prinssi on antanut Suomen-vierailullaan haastattelun.

Mannerheim-museo oli prinssille mieluinen kohde, koska hänen tiedetään olevan kiinnostunut suomalaisesta sotasankarista.

Museokierroksella prinssi Edward esitti tuon tuostakin isännilleen kysymyksiä. Hän pitää marsalkka Mannerheimiä mielenkiintoisena ihmisenä.

– On hieno kokemus päästä hänen kotiinsa ja museoon ja kuulla hänen vaiheistaan ja miehestä niiden takana.

Prinssi sai museolta Mannerheimia käsittelevän kirjan.

– Nyt on kotitehtäviä ja opeteltavaa, mutta esittely on ollut hyvä, prinssi sanoi.

Kylmä ja kuuma Suomi tutuksi

Wessexin jaarlin ja kreivitär Sophien vierailu Suomessa alkoi maanantaina, jolloin he tapasivat presidenttiparin. Tiistaina brittivieraat tutustuivat Jääkäriprikaatiin Sodankylässä ja Kuusamoon. Sen jälkeen on vihitty saunaa ja käyty Ahvenanmaalla.

– Olen tutustunut useisiin uusiin suomalaisiin ja saanut kuulla Suomesta uusia asioita. Kokemus keskellä talvea on ollut hieno ja vastaanotto äärimmäisen lämmin, prinssi sanoi MTV:n haastattelussa.

Hovi tarkisti kysymykset etukäteen

Britannian hovi on äärimmäisen tarkka jäsentensä julkikuvasta. Haastattelua varten kysymykset piti toimittaa hoville etukäteen hyväksyttäväksi.

Esimerkiksi kysymys Britannian hovin roolista kansainvälisessä diplomatiassa ja myös kotimaassa piti jättää tekemättä, mitä hovi perusteli sillä, että kuningashuone ei ota kantaa politiikkaan.

Ainoat tiedotusvälineet jotka prinssiä pääsivät haastattelemaan olivat MTV ja Ruotuväki-lehti. Wessexin jaarlin ja kreivitär Sophien vierailu päättyy huomenna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja