Mainos

Harvaanasuttujen alueiden tuki jatkuu

EU:n komissio esittää suurinta mahdollista rakennerahoitusta.

Maaseutua


EU:n komissio esittää vaikeista maantieteellisistä haitoista kärsiville alueille suurinta mahdollista rakennerahastojen rahoitusta kaudella 2007-2013.

Toteutuessaan esitys jatkaisi entisessä mitassa myös Pohjois- ja Itä-Suomen nyt saamaa Tavoite 1-tukea. EU:n asiantuntijalähteistä kerrottiin STT:lle, että iltapäivällä julkistettava koheesioraportti sisältää maininnan suurimman mahdollisen tuen jatkumisesta eräillä vuoristo-, saaristo- ja harvaanasutuilla alueilla.

Suomessa on kannettu huolta tuen ehtymisestä, koska Pohjois- ja Itä-Suomi eivät laajentumisen jälkeen enää läheskään täytä kriteerejä, joiden perusteella Tavoite 1-tukea maksetaan. Komission kanta kuitenkin on, että vastaava tuki etsitään muun rahoituksen kautta.

Komissio esittää niin ikään koko rahasto- ja tukijärjestelmän sekä sen hallinnoinnin selkeää yksinkertaistamista. Päätavoitteena on taloudellisen kasvun ja kilpailukyvyn vauhdittaminen koko laajentuneen EU:n alueella.

Esitys on kuitenkin vasta pelin avaus tuleville keskusteluille. Suomenkin vaikeiden alueiden saaman tuen kohtalo riippuu muun muassa siitä, millainen budjettiraami EU:lle lopulta hyväksytään kaudelle 2007-2013. Suomen hallituksen on määrä käsitellä koheesioraporttia EU-ministerivaliokunnassa perjantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.