Mainos

Hartwall kasvoi selvästi

Hartwallin liikevoitto kasvoi tammi-maaliskuussa kaikkiaan 142 prosenttia 17 miljoonaan euroon verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Liikevaihto kasvoi 26 prosenttia 139,6 miljoonaan euroon. Yhtiön tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja parani 163 prosenttia 13,4 miljoonaan euroon. Tulos osaketta kohti parani kaikkiaan 200 prosenttia 0,09 euroon. Yhtiön kokonaismyynnin määrä kasvoi 300,2 miljoonaan litraan. Kasvua oli 18,5 prosenttia.

Hartwall-konserni paransi sekä kotimaan että Baltic Beverages Holding konsernin (BBH) kannattavuutta merkittävästi edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. BBH:n osuus Venäjän-markkinoista vahvistui edelleen. Myös Hartwallin kokonaismarkkinaosuus kotimaassa kasvoi. Lahden tuotanto- ja jakelukeskusinvestointi eteni aikataulun mukaan ja BBH:n tuotantokapasiteettia kasvatettiin tulevaa sesonkia varten, Hartwall kertoo osavuosikatsauksessaan.

Hartwall arvioi liikevaihtonsa ja liikevoittonsa kasvavan loppuvuonna, mutta korkea investointitaso kasvattaa rahoituskuluja. Konsernin nettotulos ja tulos per osake paranevat edelliseen vuoteen verrattuna. Arvion pohjana on olettamus, että BBH:n keskeisissä valuutoissa ei tapahdu merkittäviä muutoksia, Hartwall kertoo.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.