Harry Potter -fanit kokoontuvat Helsinkiin

Tuhansia Harry Potter -faneja odotetaan Helsinkiin tänään. Elokuvateatteri Tennispalatsin aukiolla järjestettävässä fanikokoontumisessa ovat paikalla näyttelijät James ja Oliver Phelps. Vuonna 1986 Birminghamissa syntyneet Phelpsit ovat olleet mukana elokuvien näyttelijäkaartissa alusta asti ja antaneet kasvonsa Weasleyn perheen kaksospojille, Fred ja George Weasleylle.

Tähtivieraiden tapaamisen ohessa palkitaan parhaiten teeman mukaan pukeutuneita lipuilla illan gaalanäytökseen. Lisäksi on tiedossa muun muassa Potter-aiheisia kilpailuja ja mahdollisuus kokeilla uutta Harry Potter ja puoliverinen prinssi -videopeliä.

Kuudes elokuva ensi-iltaan

Järjestyksessään kuudes J.K. Rowlingin kirjoihin perustuva Potter-elokuva, Harry Potter ja puoliverinen prinssi, saa ensi-iltansa Suomessa huomenna. Sitä tähdittävät aiempien lailla Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja Emma Watson. He esiintyvät nuorina velhoina Harry Potterin, Ron Weasleyn ja Hermione Grangerin rooleissa.

Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvan on ohjannut edellisen Potterin tapaan David Yates, ja sen on käsikirjoittanut Steve Kloves. Tuotannosta vastaa Warner Bros. Pictures yhdessä Heyday Filmsin kanssa.

Viimeinen Potter-kirja, Harry Potter ja kuoleman varjelukset, ilmestyi suomeksi vuosi sitten. Siitä tehdään kaksi elokuvaa. Ensimmäistä osaa odotetaan elokuvateattereihin ensi vuoden marraskuussa ja jälkimmäistä toukokuussa 2011.

Lue myös:

    Uusimmat