Mainos

Harry Potter aiheutti tungosta kirjakaupoissa

Uusin Harry Potter -kirja on tullut myyntiin myös Suomessa. Suomennosta saadaan kuitenkin vielä odottaa.

Harry Potter -fanit ovat päässeet kirjasarjan uusimman teoksen kimppuun myös Suomessa. Britanniassa ja muualla maailmassa viides Potter-kirja ilmestyi jo eilen, mutta suomalaiset ihailijat joutuivat odottamaan juhannuksen takia yhden ylimääräisen päivän.

Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa J.K. Rowlingin teos aiheutti todellisen ryysiksen, kerrottiin myymälän päivystyksestä. Liikkeen avautuessa puolilta päivin ulkopuolelle oli kertynyt jo parisensataa asiakasta.

Harry Potter and the Order of the Phoenix -teosta myytiin päivän aikana Akateemisen kirjakaupan viidessä liikkeessä noin 1 600-1 700 kappaletta, joista Helsingissä noin 1 000. Ennakkotilauksia oli noin 1 600. Ketju on tilannut kirjaa ensi alkuun noin 3 000 nidettä.

Nyt tehtiin ennätystilaus

Helsingin keskustan Suomalainen kirjakauppa avasi myymälänsä tänään ainoastaan Potterin tähden. Kolmen tunnin aukiolon aikana Potter-ostoksilla ehti käydä kuutisensataa asiakasta.

-Keski-ikä on noin viidentoista ja kahdenkymmenen välillä. Tyttöjä enimmäkseen. Mutta paljon on myös ihan aikuisia asiakkaita ja aikuisia lasten kanssa, kertoo tuotepäällikkö Ossi Valpio keskustan myymälästä.

Vielä nyt Potterin harrastajien on tyytyminen 800-sivuiseen englanninkieliseen versioon, sillä kirjan brittiläinen ja amerikkalainen kustantaja ovat vartioineet teosta poikkeuksellisen tarkasti ja antaneet sen käännettäväksi vasta virallisen julkaisun jälkeen. Suomennosta saataneen odottaa ensi vuoden puolelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.