Mainos

Harri Sailas jättää Finnairin

Lentoyhtiö Finnairin hallituksen puheenjohtaja vaihtuu.

Nykyinen puheenjohtaja Harri Sailas on ilmoittanut, ettei hän ole käytettävissä seuraavan hallituksen jäseniä valittaessa maaliskuun yhtiökokouksessa.

– Mielestäni yhtiökokouksessa vuoden 2013 maaliskuussa on hyvä hetki vaihtaa hallituksen puheenjohtajaa. Siksi olen ilmoittanut, etten enää ole käytettävissä Finnairin hallituksen jäseniä ja sen puheenjohtajaa nimitettäessä, Harri Sailas sanoo Finnairin tiedotteessa.

Sailaksen mukaan Finnairilla on nyt mittavan tuottavuusohjelmansa ansiosta mahdollisuus kääntyä nousukiitoon.

– Yhtiön hallitus ja sen johtoryhmä ovat tehneet hyvää yhteistyötä Finnairin tilanteen kohentamiseksi, ja finnairilaiset ovat osoittaneet sitoutuneensa vahvasti yhtiöön. Vaikka yhtiön kustannus- ja tuottavuushaasteet eivät suinkaan ole ohi, luotan siihen, että Finnair on voittajien joukossa, mikäli muutosta jatketaan määrätietoisesti.

Sailas työskentelee vakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtajana. Sailaksen nimi nousi esille, kun poliisi tutki Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen ja Ilmarisen välisiä asuntokauppoja. Vehviläistä vastaan ei nostettu syytettä. Syytettä ei myöskään saanut Sailas tai yhtiön varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio. Myös Finnairin hallituksen puheenjohtajana toiminut Christoffer Taxell jää syytteittä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.