Mainos

Harri Koskiselle arvostettu palkinto Göteborgissa

Suomalainen muotoilija Harri Koskinen on vastaanottanut tänään Göteborgissa arvostetun palkinnon. Palkintolautakunnan mielestä Koskinen on pohjoismaisen muotoiluperinteen vahvimpia viestinviejiä.

Suomen lippu liehui Göteborgin yliopiston edustalla, kun uuden polven suomalaismuotoilijalle satoi kultaa ja kunniaa. Torsten ja Wanja Söderbergin palkinto on alan tavoitelluimpia, ja sen arvostusta lisää myös miljoonan kruunun sekki.

-Vaikea ymmärtää oikeasti tämän palkinnon merkitystä. Eihän tästä voi syntyä muuta kuin hyvää energiaa kaikin puolin ja veikkaan, että tässä on hieno noste kaikin puolin, että pääsee tekemään yhteistyötä vaikka minkä mielenkiintoisen tahon kanssa, Koskinen toteaa.

39-vuotias Koskinen on ehtinyt suunnitella mm huonekaluja, astioita, maljakoita, kankaita, kaiuttimia ja kelloja - ja piirtänyt jopa taloja. Hänen oppilastyönsä, jääpalaa muistuttava Block-lamppu on jo nyt klassikko, joka on pysyvästi näytteillä mm New Yorkin nykytaiteen museossa.

-Minusta hän on kansallisromantikko. Hänessä on valtavasti suomalaisuutta. Hän käyttää Suomea omien juuriensa kautta Alvar Aallon perintöä vaalien. Hänestä tulee varmasti vähintään Aallon veroinen, toteaa johtaja Ted Hesselbom Röhsskan muotoilumuseosta.

Koskinen reagoi Hesselbomin kehuihin tyytyväisellä huumorilla

-Nyt on Ted tainnut ottaa vähän miestä vahvempaa. Tässä maailmassa on ollut vain yksi Alvar Aalto, eikä niin valtavaa työsarkaa voi tehdä kukaan, koskinen Naurahtaa.

Koskisen töitä on esillä Göteborgin designmuseossa ensi kevääseen saakka.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.