Mainos

Harrasta seksiä – voi paremmin

Tiesitkö, että seksi lievittää stressiä ja auttaa myös naistenvaivoihin? Seksistä voi löytyä apu yllättäviinkin vaivoihin.

Seksin on tutkittu lisäävän henkistä hyvinvointia. Vartalon lisäksi se rentouttaa myös mielen.

– Kun tunnet olosi seksikkääksi, parannat myös samalla immuniteettisysteemiäsi. Voit hyvin, kun pidät vartaloasi seksikkäänä, kertoo tohtori ja seksologi Gloria G. Bramer.

Tuoreen tutkimuksen mukaan onnelliset naiset ovat seksuaalisesti aktiivisimpia. Tohtori Yvonne Fulbright toteaa, että seksuaalisesti aktiivisilla naisilla on matalin stressitaso ja he voivat kaiken kaikkiaan parhaiten. Hän toteaa, että seksittömyys voi pahimmillaan johtaa masennukseen. Myös orgasmilla on vaikutusta mielenterveyteen.

– Orgasmin jälkeen aivosi vapauttavat luonnollista oksitosiinia, joka saa sinut tuntemaan olosi tasapainoiseksi. Seksi on siis hyvästä niin mielelle kuin vartalolle, tohtori Bramer sanoo.

Seksi kohottaa itsetuntoa!

Vaikka nainen ei tarvitsekaan miestä kohottaakseen itsetuntoa, miehen hyväksyntä on kuitenkin välillä tervetullutta.

– Seksi kohottaa itsetuntoa, ei pelkästään naisen vartalonkuvaa. Mitä enemmän positiivisia seksikokemuksia sinulla on, sitä korkeampi itsetuntosikin on, Fulbright sanoo.

Bramer on huolissaan ihmisten suhtautumisesta itsetyydytykseen.

– Ihmiset eivät uskalla tehdä sitä säännöllisesti. He uskovat tulevansa riippuvaisiksi sooloseksistä, vaikka se ei ole totta. Varsinkin vaihdevuosista kärsiville naisille tämä olisi tärkeää, koska vagina saattaa surkastua, jos sitä ei käytä säännöllisesti.

Kaiken tämän lisäksi seksillä on yhteys myös libidoon.

– Kun olet stressaantunut, myös libidosi kärsii. Tämä taas vähentää seksihaluja ja kasvattaa myös riskiä sairastua masennukseen, Bramer luettelee.

Seksi auttaa kramppeihin

Bramerin mukaan seksi on paras apu kuukautiskipuihin. Monet naiset toteavat, että seksi helpottaa välittömästi kramppeja ja tepsii myös muihin PMS-oireisiin. Lisäksi seksi voi auttaa myös krooniseen selkäkipuun ja hiivasienitulehduksiin.

Lisäksi seksin on todettu auttavan myös unettomuuteen.

– Nukut paremmin, kun olet harrastanut seksiä. Kliimaksi saa sinut nukahtamaan nopeammin ja helpommin, vakuuttaa tohtori Fulbright.

Seksillä on siis selvä yhteys henkiseen hyvinvointiin ja sen avulla voi helposti torjua usean eri vaivan. Muista siis pysyä aktiivisena myös lakanoiden välissä!

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Realbeauty.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.