Mainos

Harppuuna päässä - Kilpikonnan uskomaton selviytymistarina

Floridassa on iloittu suoranaisesta eläinlääketieteen ihmeestä, kun harppuunan päähänsä saanut kilpikonna on voitu laskea takaisin vesille.

Viisi viikkoa sitten Key Westin vesiltä Floridassa löytyi valekarettikilpikonna päässään yli metrin pituinen harppuuna. Löytäjä toimitti eläimen Marathonin Kilpikonnasairaalaan.

Eläinlääkärit onnistuivat poistamaan harppuunan matelijan päästä, ja koko lähiseudun ihmiset ovat seuranneet tarkkaan eläimen toipumista.

Nimekseen kilpikonnan sai Sara, löytäjänsä tyttären mukaan.

- Sara söi itse ensimmäistä kertaa tällä viikolla, eikä ruokintaletkua enää tarvita. Joten sen on aika palata vesille, sanoo Kilpikonnasairaalan johtaja Richie Moretti.

Harppuunan poistanut eläinlääkäri Doug Mader pitää Saraa historian onnekkaimpana kilpikonnana. Sen elämä oli kiinni puolesta senttimetristä.

- Harppuuna iskeytyi sen päähän korvan takaa, muutti suuntaansa ja meni henkitorven yli. Lopulta se pysähtyi leukaluuhun toisella puolella päätä, Mader kertoo.

Valekarettikilpikonna on Yhdysvalloissa suojeltu laji. Viranomaiset ovat aloittaneet tapauksesta rikostutkimuksen.

Paikalliset yksityishenkilöt ja yritykset ovat keränneet tähän mennessä yli 11 000 euroa palkkioksi pidätykseen ja tuomioon johtavasta vihjeestä.

Marathonin Kilpikonnasairaala on perustettu vuonna 1986. Siellä on hoidettu yhteensä yli 1200 loukkaantunutta merikilpikonnaa takaisin vesille.

(MTV3 - CBSN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.