Mainos

Harmaus jatkuu – lauantaina vettä, räntää ja lunta

Viikonloppu on harmaa, lauha ja ajoittain sateinen. Lauantaina lunta ja räntää tulee paikoin myös etelän sisämaassa, mutta sateet muuttuvat pian vetisemmiksi. Rannikolla sateet ovat enimmäkseen räntää ja vettä.

Perjantaina länsirannikon tuntumassa tulee heikkoja räntäsateita, etelärannikolle voi paikoin tulla mereltä lumikuuroja. Illalla sää saattaa seljetä hetkeksi Kainuussa ja Koillismaalla, ja pakkanen voi käväistä kymmenessä asteessa.

Lauantaiaamun aikana sadealue leviää länteen ja kulkee päivän aikana kohti itää.

– Rannikolla sataa vettä, mutta sisämaassa sateet alkavat lumensekaisina. Iltapäivällä sataa jo pääkaupunkiseutu–Vaasa-linjan länsipuolella. Ennen varsinaista sadealuetta idempänäkin voi sadella heikosti lunta tai jäätävää tihkua. Myös maan keskiosassa voi tulla jäätävää tihkua, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Ajokeli voi olla hetkittäin huono räntä- ja lumisateen sekä jäätävän tihkun takia.

Lämpötiloissa ei tapahdu lauantaiksi suuria muutoksia. Lauhinta on lounaisrannikolla, missä on muutamia plusasteita. Kylmintä on puolestaan Itä-Lapissa, missä pakkasta on 5-8 astetta.

Sunnuntai on enimmäkseen poutainen, mutta pilvinen päivä koko maassa. Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötilat ovat nollassa tai hieman plussan puolella, pohjoisessa pikkupakkanen jatkuu.

Loppiaiseksi maanantaiksi etelään ennustetaan vesi- ja räntäsateita, Keski-Suomessa voi tulla heikkoja lumisateita. Pohjoisempana on pilvipoutainen päivä. Etelässä on edelleen muutama lämpöaste, Keski- ja Pohjois-Suomessa ollaan hieman pakkasella.

Paikkakuntakohtakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.