Mainos

Härmälästä ja Saarikankaasta leivottiin vuorineuvokset

Suomen talouselämä sai tänään kaksi uutta vuorineuvosta. Tasavallan presidentti myönsi tämän halutun ja arvostetun arvonimen Enson toimitusjohtajalle Jukka Härmälälle ja Masa-Yardsin toimitusjohtajalle Martin Saarikankaalle. Samassa yhteydessä presidentti myönsi ylipormestarin arvon Helsingin kaupunginjohtajalle Eva-Riitta Siitoselle.

Härmälä on ollut Enson toimitusjohtajana vuodesta 1988. Hän on myös Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton puheenjohtaja. Saarikangas on toiminut Masa-Yardsin toimitusjohtajana sen perustamisesta vuodesta 1989.

Härmälä on 50-vuotias ekonomi ja Saarikangas 60-vuotias diplomi-insinööri. Härmälä on siten tämän arvonimiluokan nuorimmainen. Vuorineuvoksen arvoa ei ole ollut tapana myöntää alle 50-vuotiaille. Poikkeuksena lähimenneisyydestä on sittemmin edesmennyt Nokian pääjohtaja Kari Kairamo. Hänelle arvonimi myönnettiin ennen 50-vuotispäiviä.

Siitonen aloitti Helsingin kaupunginjohtajana viime vuonna. Sitä ennen hän oli Uudenmaan läänin maaherra. Ylipormestarin arvonimi liittyy Helsingin kaupunginjohtajan virkaan. Ylipormestari ei ole siis mikään virkanimike. Yleensä ylipormestarin virka myönnetään muutaman kuukauden kuluttua virkanimityksestä. Siitosen tapauksessa tämä lykkääntyi, koska nimitykseen liittyi valitusprosessi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.