Mainos

Härmälän valinta Rautaruukkiin ei varmaa

Stora Enson entisen toimitusjohtajan Jukka Härmälän valinta Rautaruukin hallitukseen ei ole kirkossa kuulutettu. Nimitysvaliokunta ehdottaa Härmälää hallituksen jäseneksi, mutta valtiota kokouksessa edustava puolustusministeri Jyri Häkämies lupaa kertoa kantansa valintaan vasta yhtiökokouksessa.

Huhtikuun alussa pidettävästä Rautaruukin yhtiökokouksesta on tulossa poikkeuksellinen jännitysnäytelmä. On vaarana, että jo Outokummun hallituksen puheenjohtajan paikalta pudotettu Jukka Härmälä saa maksaa myös Rautaruukin hallituspaikalla Stora Enson saneeraukset ja epäonnistuneet yritysostot.

Häkämies ei sano asiaa suoraan, mutta antaa ymmärtää, ettei hän ole täysin tyytyväinen Rautaruukin nimitysvalikunnan esitykseen.

- Rautaruukin osalta nimitysvaliokunta on esityksensä tehnyt siinä yhteydessä ja vähän sen jälkeen on käyty erilaista keskustelua ja olen todennut, että yhtiökokouksessa nämä valinnat lopullisesti sitten tehdään, Häkämies sanoo.

Finanssineuvos Markku Tapion johtaman nimitysvaliokunnan esityksessä yli puolet Rautaruukin hallituksen jäsenistä on keski-ikää vanhempia miehiä. Myös se saattaa heikentää Härmälän mahdollisuuksia.

Stora Enson saneerauksista noussut kohu on ollut Matti Vanhasen hallitukselle vakava paikka - niin vakava, että Häkämies lupaa sekä Kemijärvelle että Kymenlaaksoon uusia, myönteisiä uutisia lähitulevaisuudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.