Mainos

Härmälä: Mielenosoituksen henki sävähdytti

MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä arvioi viljelijöiden suurmielenosoituksen Helsingissä onnistuneeksi ja tilaisuuden sanoman vakavaksi: yhteiskunnalliseen alistumiseen ei haluta joutua.

Härmälä

Hän toivoo, ettei vahva sanoma jäisi lieveilmiöiden varjoon.

- Mielenosoituksen henki oli todella sävähdyttävä, jopa pelottava. Eikä kysymys ollut vain maataloudesta. Entistä useampi suomalainen kokee, että hänellä on aina vain vähemmän päätösvaltaa itseään ja lähiympäristöään koskevissa asioissa.

MTK:n Etelä-Karjalan liiton syyskokouksessa Lappeenrannassa tänään puhuneen Härmälän mielestä Helsingin mielenosoitukseen verrattava, tosin rauhallisempi protesti on se, kun kaksi kolmesta suomalaisesta jättää eurovaaleissa äänestämättä.

- Ihmisten jakaantumisesta luokkiin on puhuttu pitkään, mutta kovin paljon vastatoimia ei ole saatu aikaiseksi. Julkisessa keskustelussa puhutaan enemmän tarpeesta kasvattaa tuloeroja ja alentaa verotusta kuin siitä, miten kaikille annettaisiin mahdollisuus kohtuulliseen toimeentuloon, Härmälä totesi.

Härmälän mukaan maatalouden suuri kysymys on tällä hetkellä se, miten antaa nuorille tulevaisuudenuskoa viljelijäksi ryhtymiseen. Esimerkiksi Etelä-Karjalan 2 300 maatilalla tehtiin vain kahdeksan sukupolvenvaihdosta viime vuonna. Härmälä arvioi, että Suomen nykyisestä 80 000 maatilasta katoaa noin 16 000 vuoteen 2003 mennessä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.