Mainos

Härmälä jatkaa MTK:n johdossa

MTK:n valtuuskunta valitsi puheenjohtaja Härmälän jatkamaan järjestön johdossa myös seuraavan kolmivuotiskauden ajan.

Esa Härmälä jatkaa maataloustuottajien etujärjestö MTK:n puheenjohtajana. Espoossa kokoontunut MTK:n valtuuskunta päätti asiasta tänään yksimielisesti.

Härmälä jatkaa tehtävässään ainakin seuraavan kolmen vuoden ajan. Härmälän vastaehdokas Kalevi Hemilä ilmoitti eilen, että ei ole enää mukana puheenjohtajakisassa.

Härmälä arvioi valintansa jälkeen, että maatalouden takana ollut EU-ajan yksimielisyys osoittaa rakoilemisen merkkejä. Härmälä viittaa maatalouskeskusteluun globalisaatioraportin ympärillä ja hallituksen päätökseen käsitellä maataloustupoa vasta keväällä.

Härmälä kiitteli sitä, että heti EU-jäsenyyden jälkeen Suomessa oltiin yksimielisiä suurista linjoista ennen kaikkea suhteessa Brysseliin. Härmälä toivoi, että yhteiskunta arvostaa jatkossakin MTK:n edustamia elinkeinoja.

-Pienen väestöryhmän on hankala toimia, jos se joutuu soutamaan vastarintaan ja olemaan oppositiossa yleisen mielipiteen kanssa, hän sanoi STT:lle

Härmälä, 50, on johtanut MTK:ta vuodesta 1994 eli koko Suomen EU-jäsenyyden ajan.

Tuoreita voimia

Valtuuskunta valitsi tuoreita voimia MTK:n johtoon, kun se hyväksyi toisen puheenjohtajan perinteisen MTK-uran ulkopuolelta. Valtuuskunta valitsi toiseksi puheenjohtajaksi Juha Marttilan, joka aloitti maidontuottajana Simossa neljä vuotta sitten. Marttila, 37, toimi sitä ennen vuosikymmenen verran tutkijana Maatalouden taloudellisessa tutkimuslaitoksessa. Marttila on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden tohtori ja edelleen sivutoiminen tutkija. Marttila valittiin puheenjohtajistosta väistyneen Hannu Ahon tilalle.

Johtokunnan kolmas puheenjohtaja Jarmo Mäntyharju, joka oli niinikään erovuorossa, valittiin tehtävään uudelleen.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 1.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.