Mainos

"Harmaa talous murentaa moraalia"

Harmaa talous riivaa Suomea jo vaarallisen paljon, sanoo SAK:n elinkeinojohtaja Matti Huutola.

- Harmaa talous murentaa moraalia suomalaisessa työelämässä, Huutola sanoo MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Huutolan mukaan hämäräpuuhat ovat joillain toimialoilla jo maan tapa.

- Vuosittain puhutaan hurjista summista.

Huutola kuuluttaa tilaajan vastuuta pitkissä alihankintaketjuissa. Lokakuussa työmarkkinajärjestöt ja Suomen Kuntaliitto patistivat kannanotollaan myös viranomaisia panostamaan harmaan talouden varhaiseen torjuntaan.

Harmaa talous rehottaa etenkin pienillä työmailla, sanoo SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen. Myös eduskunnassa myönnetään yli puoluerajojen, että harmaan talous on leviämässä käsiin.

Tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä on useita lainsäädännöllisiä uudistuksia. Oppositiolle hallituksen toimet eivät riitä.

- Tämä on sellainen alue, jossa työtä riittää. Meillä on monia sellaisia aloja, jossa ongelmia on hyvin paljon, myöntää työministeri Anni Sinnemäki (vihr.).

Tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä oleva käännetty arvonlisävero on yksi suurimmista meneillään olevista lainsäädäntöuudistuksista, sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli.

- Tällä hallituksella on kuitenkin selkeästi eniten näyttöjä harmaan talouden torjunnassa. On muutettu järjestelmiä, mutta myös lisätty rahaa sekä poliisille että valvontaan.

SDP.n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma on eri mieltä.

- Nämä toimet ovat pahasti kesken suhteessa siihen, että ongelma on pahentunut tämän hallituksen aikana. Erityisesti rakennus-, hotelli- ja ravintolapuolella ongelma on päässyt uudelleen rehottomaan. Aika paljon tuntuvampaa ahkerointia tarvitaan.

(MTV3)

Katso SAK:n elinkeinojohtaja Matti Huutolan haastattelu: (Huomenta Suomi 2.11.2010)

Katso SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienosen haastattelu: (Huomenta Suomi 2.11.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.