Mainos

Harmaa talous jäytää hotelli- ja ravintola-alan yrityksiä

Harmaa talous haittaa Suomen Hotelli- ja Ravintolaliiton (SHR) jäsenkyselyn mukaan alan yritysten toimintaa. Lähes puolet kyselyyn vastanneista jäsenyrityksistä arvioi, että harmaasta taloudesta on joko erittäin paljon tai melko paljon haittaa yrityksen toiminnalle.

Yritykset pitivät anniskeluluvan hakijan taustojen tarkastamista ja viranomaisvalvontaa tehokkaina keinona harmaan talouden estämiseen. Perheyritykset kärsivät harmaasta taloudesta eniten. Pimeää työvoimaa käyttävien yritysten hintojen polkeminen haittaa etenkin pubeja ja pikaruokapaikkoja. Taajamien ruokaravintoloille harmaasta taloudesta ei kyselyn mukaan ole juurikaan haittaa.

Käytännön tarkastajien työ on osoittautunut SHR:n mukaan tehokkaaksi keinoksi harmaan talouden kitkemiseen. Tuotevalvontakeskuksen harmaan talouden yksikön oikeus peruttaa anniskelulupa tuleekin liiton mukaan säilyttää. Edellinen hallitus päätti siirtää anniskelulupia koskevan päätöksenteon tuotevalvontakeskukselta lääninhallituksille. SHR:n kyselyyn vastasi 130 yrityksen toimitusjohtajat. Yrityksillä on Suomessa yhteensä noin 800-900 ravintolaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.