Mainos

Harkitsetko maidon hamstrausta? Ota tämä huomioon

Maidon hinnannousu hirvittää tarkan markan vartijaa. Varsinkin maidon suurkuluttajilla korotus nostaa kauppalaskun loppusummaa pahimmassa tapauksessa kymmeniä euroja vuodessa.

Mieleen saattaakin hiipiä kysymys, voisiko muutaman purkin hamstrata talteen vaikka pakastimeen, kun halvalla vielä saa.

Kotitalousneuvoja Pilvi Manninen Martoista vastaa, että maitoa on toki mahdollista pakastaa. Koko arkkupakastinta niillä ei kuitenkaan kannata vuorata.

– Maitoa suositellaan pakastettavaksi vain lyhytaikaisesti. Purkki säilyy hyvänä enintään kuukauden, Manninen kertoo.

Manninen varoittaa hamstrausintoilijoita myös siitä, että jäädyttäminen saattaa muuttaa maidon makua. Etenkin rasvattoman maidon kanssa on se vaara, että sulattamisen jälkeen juomasta jää kielen päälle outo vivahde.

Jos maitoa päätyy näistä haitoista huolimatta pakastamaan, sulattaminen kannattaa Mannisen mukaan tehdä kaikessa rauhassa.

– Parasta on, jos maidon antaa sulaa itsekseen jääkaapissa. Se pitää sitten myös käyttää mahdollisimman pian sulamisen jälkeen.

Kaiken kaikkiaan Manninen suhtautuu aavistuksen varauksella ajatukseen maidon varastoimisesta. Hän sanoo, ettei keksi yhtään ainoaa syytä, miksi maitoa pitäisi lähteä hamstraamaan.

– Se on kuitenkin sellainen elintarvike, jota on pakko ostaa. Jos sen hinta nousee, niin sen jälkeen maitoa ostetaan kalliimmalla, siinä se.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.