Mainos

Harkimo: Katsoimme viisaaksi keskittyä yhteen lajiin

Jalkapalloliigassa pelannut FC Jokerit kuopataan. Paikalliskilpailija HJK osti Jokereiden jalkapallotoiminnan ja osuuden Töölön stadionin hallinnoinnista. Seurapomo Harry Harkimo tiedotti asiasta perjantaina.

- Tervetuloa FC Jokereiden viimeiseen tiedotustilaisuuteen, Harkimo toivotti perjantaiaamuna Töölön jalkapallostadionin ravintolatiloissa Helsingissä.

Jokereiden liigapaikka menee uusjakoon, sillä emäseura HJK ei saa pyörittää kahta joukkuetta pääsarjassa. Tilalle HJK toivoo sarjapaikkaa Ykkösessä. Paikan ottaa - mikäli Palloliitto sen myöntää - tällä hetkellä HJK Akatemia-nimeä kantava seura, joka tekee HJK:n kanssa yhteistyötä. Osapuolten tekemä esisopimus edellyttää, että Palloliitto ja liigahallitus hyväksyvät suunnitelman.

Harkimo painotti, että Jokereita ei enää jalkapallon yhteydessä ole. Päätyminen paikalliskilpailijan kouriin ei Harkimoa kovasti harmittanut, sillä vaihtoehdot olivat vielä huonompia. Viime aikoina Jokereiden tueksi haettiin mm. hollantilaistahoa, mutta neuvottelut päättyivät taloudellisiin erimielisyyksiin.

Harkimoa korpesi lähinnä se, ettei runsaat viisi vuotta sitten syntynyt Jokerit pysynyt jaloillaan.
- Kun lähdimme jalkapalloiluun uskoimme, että rakentamalla stadionin ja muilla satsauksilla saadaan yleisölle kiinnostava tuote. Nyt tiedämme, että siitä ei tullut kauhean kiinnostava, Harkimo pohjusti.

Stadion puoliksi
Harkimo kuvaili tapahtumaketjuun johtaneita syitä mm. sillä, että kokonaisen jalkapallokauden pääsylipputulot eivät yltäneet yhden jääkiekko-ottelun tasolle.
- Katsoimme viisaaksi keskittyä yhteen lajiin ja silloin lähdimme hakemaan ratkaisua jalkapallotoiminnalle. Ei tätä tietenkään ole kauhean kiva lopettaa, Harkimo myönsi.

Harkimo kertasi, että olemattomat lipputulot ja yritysten tuen puute tekivät yhtälöstä mahdottoman. Harkimo ja HJK Oy:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen kuitenkin uskovat, että löydetty ratkaisu on paras suomalaisen jalkapalloilun kannalta. Lyytikäinen ylisti Harkimon kykyä hakea ratkaisua vyyhteen.
- Pelaajat saavat pelipaikan, stadionilla on käyttöä, eikä kenellekään jää saatavia, Lyytikäinen summasi.

Lyytikäinen totesi, että stadion on HJK:n kannalta merkittävä asia. Jatkossa HJK ja osakassopimuksen lunastusoikeuttaan käyttävä Palloliitto omistavat stadionin puoliksi. Lyytikäinen myöntää, että suunniteltu kakkosseuran pyörittäminen Ykkösessä ei ole helppoa ainakaan taloudellisesti. Pelaajia HJK:lla piisaa, sillä Jokereista jääneet jatkavat uuden emoseuran riveissä ainakin sopimuskautensa loppuun. Osa mahtuu HJK:n edustusjoukkueeseen.

Lyytikäinen uskoo HJK:n kykenevän kahden seuran pyörittämiseen mm. Jokereista eroavan perinteensä tuella. Jokerit ehti viisivuotiaaksi.
- Jokereiden historian on kamalan lyhyt. HJK:lla on perinteitä kohta sata vuotta. Me nojaamme omaan vahvaan junioritoimintaan, Lyytikäinen sanoi.

Rautiaisen jatko auki

Jokerit pelaa vielä liigacupin turnauksessa Tampereella. HJK on tarjonnut valmentaja Pasi Rautiaiselle jatkoa perustettavassa divisioonaseurassa.
- Hänellä on mahdollisuus jatkaa kakkosjoukkueen valmentajana sopimuskauden loppuun. Pasi lähtee pelaamaan liigacupia ja miettii sitten ensi viikolla, Harkimo viestitti.

Lyytikäinen ei vielä perjantaiaamuun mennessä ollut ehtinyt selvittää Rautiaisen aikeita. Lyytikäinen linjasi avainkysymykseksi valmentajan motivaation.
- Mielestäni se olisi todella haasteellinen ja mielenkiintoinen tehtävä, kuka sitä sitten hoitaakaan. Ei se varmaan kauhean mediaseksikäs tehtävä ole, Lyytikäinen tuumi.

Jokereiden junioritoimintaa jatkaa vantaalainen liigaseura Allianssi. Samalla Allianssi jää HJK:n lähimmäksi paikalliskilpailijaksi.
- Koemme, että meillä on maalaisserkut Myyrmäessä ja paikalliskilpailija, vaikka se sattuukin olemaan Vantaan kaupungin puolella, Lyytikäinen sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.