Mainos

Harkimo: Joku suoja julkkiksellakin oltava

Lehtikuva

Liikemies Harry "Hjallis" Harkimon mielestäRuusus-oikeudenkäynnin päätös on täysin oikea. Hovioikeus tuomitsi eilen pääministeri Matti Vanhasen entisen naisystävän Susan Ruususen ja kustantaja Kari Ojalan sakkoihin yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Median pyöritykseen itsekin joutunut Harkimo sanoo, että päätöksellä on jo tässä vaiheessa suuri merkitys.

- Tänä päivänä julkisuudessa olevilla ihmisillä ei ole minkäänlaista yksityisyyden suojaa. Lehdet kirjoittaa ihan mitä niitä lystää, eivätkä tosiaan aina pysy totuudessa.

Harkimo kertoo olevansa tekemässä rikosilmoitusta erään lehden kirjoittelusta. Viime kuukausina Harkimo on pyörinyt lehtien palstoilla lähinnä seurustelusuhteensa tiimoilta. Harkimo seurustelee sisustussuunnittelija, ex-malli Helena Karihtalan kanssa.

Harkimo pitää oikeutettuna, että Vanhanen lähti hakemaan yksityisuuden rajaa oikeudesta.

- Jos kaksi ihmistä on yhdessä, se on yksityisasia. En näe mitään syytä, miksi siitä pitää julkisuudessa kertoa. Joku suoja on julkisuuden henkilölläkin oltava, Harkimo painottaa.

Ei Vanhasen oma vika

Harkimo ei pidä Vanhasen tilannetta tämän omana vikana, vaikka Vanhanen onkin esitellyt perhettään julkisuudessa. Susan Ruususen ent. Kurosen Vanhanen tapasi internetissä.

- Aika käsittämätön juttu, että toinen kirjoittaa kirjan seurustelun yksityiskohdista. Ei se hyödytä mitenkään koko kansaa.

Harkimo uskoo, että Vanhanen vetää pidemmän korren myös korkeimmassa oikeudessa, jos juttu sinne asti menee.

- Vaikea kuvitella, miten korkein oikeus edes käsittelisi tällaista asiaa ja saavatko osapuolet valituslupaa asiaan. Jos valituslupa tulee, uskon, että tuomio voi vielä koventuakin.

Harkimon mielestä monien lehtien yleinen asenne on, että julkkikset käyttävät mediaa hyväkseen ja juuri siksi on hyväksyttävää kirjoittaa heistä mitä vaan.

20 vuotta julkisuudessa ollut Harkimo sanoo, että julkisuudesta on ollut hänelle monta kertaa hyötyä, mutta myös paljon haittaa.

- Olen kokenut ylä- ja alamäkiä, joskus tulee ylilyöntejä. Olen yrittänyt vaikuttaa siihen, mitä teen: lapseni ja kotini olen pitänyt pois julkisuudesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.