Harkimo epäilee kaikkien huulilla olleen asian heikentäneen selvästi äänisaalistaan

Harry Harkimo letkautti vaalituloksestaan: "Se on varmaan joku laskuvirhe" 1:12
Harry Harkimo letkautti vaalituloksestaan: "Se on varmaan joku laskuvirhe"

Liike Nytin ehdokas Harry Harkimo arvioi, että taktinen äänestäminen heikensi hänen äänisaalistaan. Kannatus jäi 0,5 prosenttiin.

Liike Nytin presidenttiehdokas Harry Harkimo on sitä mieltä, että taktinen äänestäminen heikensi selvästi hänen äänisaalistaan eilisissä vaaleissa. Harkimo sai sunnuntaina presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 0,5 prosentin kannatuksen.

Harkimon mukaan taktinen äänestäminen näyttelee osaa myös tulevissa vaaleissa, koska vastakkainasettelu on lisääntynyt. Hänen mielestään asia pitää vain hyväksyä, koska on jokaisen ihmisen oma asia, kenelle antaa äänensä.

Harkimo ei ollut tyytyväinen äänimääräänsä, mutta kampanjaan oli.

–  Kampanja meni hyvin. Teimme sen pienillä resursseilla. Meillä oli pari ihmistä töissä, ja budjetti oli 40 000 euroa, pienin kaikista ylivoimaisesti, Harkimo sanoo STT:lle maanantaina aamulla.

Harkimo arvioi, että äänestäjät eivät mahdollisesti nähneet häntä presidenttinä, koska hän ei ole ollut merkittävissä ulkopolitiikkaan liittyvissä tehtävissä, kuten osa ehdokkaista. Harkimo kertoo, että hän puhui vaalikampanjassaan paljon taloudesta, vaikka se ei kuulu presidentin valtaoikeuksiin.

– Talous on minulle kaikkein tärkein asia, koska se on paras puolustus. Olen huolestunut Suomen taloudesta, koska se on menossa niin kovaa alamäkeen.

Kaipaa näkemyksellistä presidenttiä

Vaalien toiselle kierrokselle etenivät kokoomuksen ehdokas Alexander Stubb ja vihreiden tukema valitsijayhdistyksen Pekka Haavisto. Harkimo ei anna suositusta siitä, ketä hän toivoisi kannattajiensa äänestävän vaalien toisella kierroksella. Hän ei myöskään kerro, ketä aikoo itse äänestää toisella kierroksella.

– Se on vaalisalaisuus.

Harkimon mukaan Suomeen tarvittaisiin nyt nykyisen presidentin Sauli Niinistön kaltaista presidenttiä.

– Tarvitsisimme nyt vakaata presidenttiä, joka paneutuu asioihin ja pitää Suomen etua kaikissa paikoissa eikä ajattele omaa etuansa eikä omaa julkisuuskuvaansa ollenkaan, vaan ajattelee Suomen etua.

Tulevalla presidentillä pitää olla Harkimon mukaan näkemystä myös muista kuin suoraan presidentin valtaoikeuksiin liittyvistä asioista, kuten taloudesta. Presidentin pitää hänen mielestään pystyä tarvittaessa olemaan aukaisemassa esimerkiksi työmarkkinoiden solmuja.

Harkimo kertoo, että hän pitää nyt viikon lomaa ja palaa sen jälkeen eduskuntatyöhön. Presidentinvaalien toinen kierros järjestetään sunnuntaina 11. helmikuuta.

 

Lue myös:

    Uusimmat